BrightNow

marți

30

ianuarie 2024

marți

3

octombrie 2023

joi

28

septembrie 2023

Misterul dârelor albe pe cer. Ce împrăștie avioanele peste orașe?

28

joi
septembrie 2023

Scris de , Publicat în Lessons & Info, News reaction

Într-o lume a informației la îndemână, în care oricine poate afla ORICE despre orice, încă există oameni care rămân în ceață atunci când vine vorba siaj (contrails). Haideți să deslușim acest mister pentru cei care încă se întreabă cu ochii ridicați spre cer: ce sunt aceste linii albe și ce au ele de-a face cu zborul avioanelor?

Fenomenul Contrails: Cum apar urmele din spatele avioanelor și ce sunt?

(mai mult…)

sâmbătă

23

septembrie 2023

NFT-urile, în cădere liberă?

23

sâmbătă
septembrie 2023

Scris de , Publicat în News reaction

NFT-urile, care au fost odată o afacere de succes, se confruntă acum cu o criză de identitate. Piața NFT a scăzut de la 250 de miliarde de dolari în 2022 la doar 10 miliarde de dolari în 2023.

Un studiu recent realizat de dappGambl a arătat că 95% dintre NFT-urile existente nu mai au nicio valoare. Studiul a analizat 73.257 de colecții NFT și a constatat că 69.795 dintre ele, sau aproape 23 de milioane de NFT-uri, au valoare zero pe piață.

(mai mult…)

marți

12

septembrie 2023

Planul X – cum intenționează Musk să transforme Twitter în WeChat

12

marți
septembrie 2023

Scris de , Publicat în News reaction, The way I see it

De când a preluat Twitter pentru 44 miliarde $, Elon Musk a fost foarte vocal despre planurile sale de a transforma rețeaua de socializare într-o „aplicație pentru orice”. Această idee este inspirată evident de WeChat – aplicația din China care a început ca serviciu de mesagerie și a ajuns să controleze majoritatea aspectelor vieții în Asia.

(mai mult…)

vineri

13

ianuarie 2023

Accesul la datele telefonului tău, recompensat de Amazon cu 2$ pe lună

13

vineri
ianuarie 2023

Scris de , Publicat în News reaction

Amazon oferă o recompensă de 2$ pentru unii utilizatorii din SUA și UK care permit companiei să acceseze datele de trafic ale telefonului lor.

Scopul declarat al serviciului care funcționează în cerc închis, doar pe bază de invitație, este de a îmbunătăți precizia serviciului de recomandare al Amazon, precum și pentru a oferi publicitate mai relevantă utilizatorilor.

(mai mult…)

vineri

25

februarie 2022

„Ucraina nu ne e stat prieten”

25

vineri
februarie 2022

Scris de , Publicat în News reaction, The way I see it

Partea din războiul între Rusia și Ucraina, care a ajuns deja la noi, este dezinformarea. Rolul principal al propagandei este de a ne debusola, mutând atenția de la cea ce este cu adevărat important: crima comisă.

Realitatea este că oricât de viteji ne credem, majoritatea preferăm să fugim de război pentru că el aduce doar suferință. Așa că uneori, simțindu-ne inutili sau vinovați că nu ne implicăm în rezolvarea conflictului, suntem predispuși să acceptăm de bune informații deformate în spatele cărora să ne ascundem.

(mai mult…)

luni

20

decembrie 2021

Descoperire despre accesorii anti 5G cu rol de protecție: sunt defapt radioactive!

20

luni
decembrie 2021

Scris de , Publicat în Funny or Stupid, News reaction

Deși nu există nicio dovadă validă care să demonstreze că radiațiile 5G ar fi dăunătoare pentru oameni, călărind valul de conspirații și frică, au apărut deja pe piață diverse accesorii care „îi apără pe purtători de undele malefice”.

Culmea este că, potrivit instituțiilor oficiale, fix aceste totemuri cu puteri miraculoase sunt posibile surse de îmbolnăvire, iar acum deținătorii lor trebuie să decidă încă odată dacă au încredere în Stat sau în noi teorii ale conspirației.

Departamentul de Securitate Nucleară și Protecție împotriva Radiațiilor (ANVS) din Olanda a emis un avertisment pentru nouă produse (între care: mască de somn, pandantive, brățări pentru copii) care emit radiații.

(mai mult…)

sâmbătă

15

mai 2021

miercuri

27

ianuarie 2021

Până acum polița RCA era o prostie!

27

miercuri
ianuarie 2021

Scris de , Publicat în News reaction

Am înțeles principiul de funcționare al Răspunderii Civile Auto, dar modul în care a fost implementat RCA în România nu mi s-a părut niciodată corect.

Problemele de logică pe care le-am întâmpinat mereu cu RCA a fost la cumpărare și în momentul accidentului sau al folosirii efective.

(mai mult…)