BrightNow

sâmbătă

23

septembrie 2023

NFT-urile, în cădere liberă?

23

sâmbătă
septembrie 2023

Scris de , Publicat în News reaction

NFT-urile, care au fost odată o afacere de succes, se confruntă acum cu o criză de identitate. Piața NFT a scăzut de la 250 de miliarde de dolari în 2022 la doar 10 miliarde de dolari în 2023.

Un studiu recent realizat de dappGambl a arătat că 95% dintre NFT-urile existente nu mai au nicio valoare. Studiul a analizat 73.257 de colecții NFT și a constatat că 69.795 dintre ele, sau aproape 23 de milioane de NFT-uri, au valoare zero pe piață.

Există mai multe motive pentru care piața NFT a scăzut. Unul dintre motive este că hype-ul din jurul NFT-urilor a scăzut. În 2021 și 2022, NFT-urile au fost prezentate în mod constant în mass-media, iar mulți oameni au fost atrași de potențialul lor de a genera profituri mari. Cu toate acestea, în ultimii luni, NFT-urile au fost din ce în ce mai asociate cu pierderi financiare, ceea ce a dus la o scădere a interesului din partea investitorilor.

Un alt motiv pentru care piața NFT a scăzut este că oferta a depășit cererea. În 2021 și 2022, au fost create mii de colecții NFT, multe dintre ele fără nicio valoare reală. Această situație a dus la o suprasaturare a pieței, ceea ce a făcut mai dificilă vânzarea NFT-urilor la un preț profitabil.

În ciuda scăderii recente, există încă oameni care cred că NFT-urile au un viitor. NFT-urile pot fi folosite pentru a reprezenta orice tip de proprietate digitală, inclusiv artă, muzică, jocuri și bilete. Pe măsură ce tehnologia NFT continuă să se dezvolte, ei cred că este posibil ca piața să se redreseze.

Ce înseamnă scăderea NFT-urilor pentru investitori?

Pentru cei care au investit sume considerabile cumpărând NFT-uri, scăderea pieței este o veste cu adevărat proastă. Mulți investitori au pierdut deja sume semnificative de bani și este foarte probabil ca ei să nu poată recupera niciodată investiția.

Pentru cei care sunt interesați să investească acum în NFT-uri, este important să fie conștienți de riscurile implicate. Piața NFT este volatilă și este destul de probabil să piardă bani.

Care sunt tendințele viitoare pentru NFT-uri?

Există însă și câteva tendințe care ar putea duce la o redresare a pieței NFT. Una dintre ele este creșterea utilizării NFT-urilor în jocuri. NFT-urile pot fi folosite pentru a reprezenta obiecte de joc, cum ar fi arme, echipament și terenuri. Pe măsură ce jocurile dezvoltate cu suportul tehnologiei blockchain devin mai populare, este posibil ca cererea pentru NFT-uri să crească.

O altă tendință este creșterea utilizării NFT-urilor în metaverse. Metaverse este un spațiu virtual în care oamenii pot interacționa între ei și cu obiecte digitale. NFT-urile pot fi folosite pentru a reprezenta proprietăți, avatare și articole de îmbrăcăminte în metaverse.

Este important de reținut că piața NFT este încă relativ nouă și este dificil de prezis viitorul acesteia.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *