BrightNow

luni

7

martie 2022

Adevăruri despre Crypto

7

luni
martie 2022

Scris de , Publicat în The way I see it

Ce-ai zice să schimbăm banii cu ceva mult mai volatil, care omoară ușor planeta și nu poate fi încă folosit pentru cumpărăturile zilnice? Stai liniștit, cel mai probabil te vor convinge prietenii și celelalte milioanele de oameni care au intrat deja în horă.

Sigur că am băgat și eu bani la Caritasul mondial. Nu te poți abține să nu încerci acest joc de noroc, mai ales atunci când vezi sute de YouTuberi deja îmbogățiți, care îți explică cât de ușor este să-ți înmulțești economiile.

O să te rog să treci peste impulsul de a-mi explica de ce greșesc și să ne amuzăm împreună de aspectele hilare ale lumii Crypto. Iar la final, te rog să nu uiți să îmi spui cum ai dat lovitura la loteria Crypto și ce monede recomanzi.

Crypto o să înlocuiască banii

Tehnic vorbind, asta se va întâmpla imediat ce sistemul bancar mondial și guvernele lumii vor cădea. Desigur, există o posibilitate ca asta chiar să se întâmple, dar hai să ne gândim o secundă la cum va arăta ziua aia. Horror, corect?

Mai adaugăm și faptul că ar trebui să avem în continuare electricitate și internet, în ciuda haosului instaurat, pentru ca piața Crypto să fie funcțională…

Crypto este mai eficient, pentru că este descentralizat

Întreg sistemul și toate monedele crypto sunt rezultatul unor calcule matematice complicate, efectuate concomitent de nenumărate computere din întreaga lume. Partea nasoală în schema asta este că toate computerele stau aprinse și ard gazul. Electricitatea folosită astăzi pentru crypto este la nivelul necesarului unei țări din Europa.

Crypto nu poate fi pierdut

Sau mai bine spus, nu ar trebui să poată fi pierdut, însă în realitate poți să rămâi fără monedele digitale dacă:

  • uiți parola de la portofelul electronic (15% din cazuri)
  • te păcălește cineva să-ți transferi monedele aiurea
  • ești virusat sau hack’uit
  • se strică hardul sau device-ul cu care-ți accesezi averea digitală

Dar, la urma urmei, cât de des se întâmplă să uiți o parolă?

Se fac bani buni, pentru că piața Crypto crește rapid

Dar de asemenea, sunt bani buni pe care îi poți pierde rapid în Crypto, pentru că nu știm niciodată ce mesaj mai trimit pseudo-vedetele în rețelele sociale și te trezești că realitatea s-a schimbat peste noapte. Unde mai pui că sunt peste 12000 de monede digitale diferite în acest moment. Cine știe câte vor fi cu adevărat profitabile?

Poți folosi Crypto pentru a cumpăra NFTuri

Vei avea posibilitatea să plătești și să deții legal ceva digital precum un gif animat, pe care probabil că majoritatea oamenilor îl vor putea accesa pe internet. Dar da, vei putea demonstra că ai dat bani pe el și că e al tău! La sfârși să nu uiți să treci pe la ANAF, pentru că au creat deja legislație și bineînțeles taxe.

Crypto e greu de înțeles

Adu-ți aminte, înainte să-ți investești economiile în piața Crypto, că este un pariu complicat! Depinde de sute sau mii de factori variabili, care dintre proiecte va reuși să fie util și eventual valoroas (cel puțin o perioadă), rămânând ca majoritatea să eșueze după ce au irosit putere de procesare și electricitate în van.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *