BrightNow

sâmbătă

17

februarie 2024

Loteria Inteligenței Artificiale – Viitorul Omenirii

17

sâmbătă
februarie 2024

Scris de , Publicat în Tech, The way I see it

Fiecare smartphone depășește astăzi de mii de ori puterea de procesare a computerelor care au ghidat primii oameni pe Lună. Într-o eră în care inteligența artificială (AI) devine omniprezentă, aceasta ridică întrebări esențiale cu privire la substituția sau complementaritatea dintre oameni și mașini.

Computerele au deja suficientă putere pentru a depăși oamenii în activități pe care obișnuiau să le considerăm distinct umane.

(mai mult…)

marți

30

ianuarie 2024

marți

3

octombrie 2023

joi

28

septembrie 2023

Misterul dârelor albe pe cer. Ce împrăștie avioanele peste orașe?

28

joi
septembrie 2023

Scris de , Publicat în Lessons & Info, News reaction

Într-o lume a informației la îndemână, în care oricine poate afla ORICE despre orice, încă există oameni care rămân în ceață atunci când vine vorba siaj (contrails). Haideți să deslușim acest mister pentru cei care încă se întreabă cu ochii ridicați spre cer: ce sunt aceste linii albe și ce au ele de-a face cu zborul avioanelor?

Fenomenul Contrails: Cum apar urmele din spatele avioanelor și ce sunt?

(mai mult…)

sâmbătă

23

septembrie 2023

NFT-urile, în cădere liberă?

23

sâmbătă
septembrie 2023

Scris de , Publicat în News reaction

NFT-urile, care au fost odată o afacere de succes, se confruntă acum cu o criză de identitate. Piața NFT a scăzut de la 250 de miliarde de dolari în 2022 la doar 10 miliarde de dolari în 2023.

Un studiu recent realizat de dappGambl a arătat că 95% dintre NFT-urile existente nu mai au nicio valoare. Studiul a analizat 73.257 de colecții NFT și a constatat că 69.795 dintre ele, sau aproape 23 de milioane de NFT-uri, au valoare zero pe piață.

(mai mult…)

sâmbătă

16

septembrie 2023

Interviurile cu stakeholderii: arta de a înțelege nevoile

16

sâmbătă
septembrie 2023

Scris de , Publicat în Lessons & Info, Resurse & Soluții

Interviurile cu stakeholderii sunt parte esențială atât a proceselor de vânzare cât și a celor de development. Ele te ajută să înțelegi nevoile și obiectivele persoanelor care vor fi afectate de produsul sau serviciul vândut/construit.

Cu toate acestea, interviurile cu stakeholderii pot fi o provocare. Este important să fi pregătit și să înțelegi cum să abordezi aceste conversații într-un mod delicat.

Iată câteva idei principale pentru a realiza interviuri de succes cu stakeholderi:

(mai mult…)

marți

12

septembrie 2023

Planul X – cum intenționează Musk să transforme Twitter în WeChat

12

marți
septembrie 2023

Scris de , Publicat în News reaction, The way I see it

De când a preluat Twitter pentru 44 miliarde $, Elon Musk a fost foarte vocal despre planurile sale de a transforma rețeaua de socializare într-o „aplicație pentru orice”. Această idee este inspirată evident de WeChat – aplicația din China care a început ca serviciu de mesagerie și a ajuns să controleze majoritatea aspectelor vieții în Asia.

(mai mult…)

vineri

26

mai 2023

Paradoxul psihologic al mixului de încredere ridicată & cunoștințe reduse

26

vineri
mai 2023

Scris de , Publicat în Lessons & Info

Efectul Dunning-Kruger este un fenomen psihologic fascinant care explorează relația dintre încrederea în sine și nivelul de competență într-un anumit domeniu.

Acesta sugerează că oamenii cu abilități scăzute au tendința să tragă concluzii greșite și să ia decizii neinspirate, dar, paradoxal, din cauza nivelului lor redus de competență, nu își dau seama de greșelile lor. Această lipsă de înțelegere a erorilor comise îi conduce să creadă că sunt corecți și competenți, dezvoltând o încredere excesivă în propriile decizii și în sine.

(mai mult…)

luni

13

martie 2023

Anticoncepționale pentru bărbați

13

luni
martie 2023

Scris de , Publicat în Good news, Science

Într-o lume în care anticoncepționalele au revoluționat societatea, oferind în special femeilor dreptul la alegere, independență și opțiunea unei vieți mai bune, suntem astăzi foarte aproape de apariția a multiple anticoncepționale destinate bărbaților.

Fie că este ușor sau nu să acceptăm acest lucru, controlul sarcinii este, de secole, responsabilitatea femeilor. Cercetările recente arată însă că și noi, bărbații, vom putea juca un rol mai important în această problemă. În curând vor există mai multe metode de contracepție pentru bărbați. Dincolo de obișnuitele prezervative și inspăimântătoarea sterilizare, în prezent se află în teste noi metode și medicamente similare celor destinate femeilor.

(mai mult…)

vineri

13

ianuarie 2023

Accesul la datele telefonului tău, recompensat de Amazon cu 2$ pe lună

13

vineri
ianuarie 2023

Scris de , Publicat în News reaction

Amazon oferă o recompensă de 2$ pentru unii utilizatorii din SUA și UK care permit companiei să acceseze datele de trafic ale telefonului lor.

Scopul declarat al serviciului care funcționează în cerc închis, doar pe bază de invitație, este de a îmbunătăți precizia serviciului de recomandare al Amazon, precum și pentru a oferi publicitate mai relevantă utilizatorilor.

(mai mult…)