BrightNow

sâmbătă

17

februarie 2024

Loteria Inteligenței Artificiale – Viitorul Omenirii

17

sâmbătă
februarie 2024

Scris de , Publicat în Tech, The way I see it

Fiecare smartphone depășește astăzi de mii de ori puterea de procesare a computerelor care au ghidat primii oameni pe Lună. Într-o eră în care inteligența artificială (AI) devine omniprezentă, aceasta ridică întrebări esențiale cu privire la substituția sau complementaritatea dintre oameni și mașini.

Computerele au deja suficientă putere pentru a depăși oamenii în activități pe care obișnuiau să le considerăm distinct umane.

(mai mult…)

sâmbătă

26

august 2023

luni

17

iulie 2023

Stații de energie cu panouri solare în spațiu

17

luni
iulie 2023

Scris de , Publicat în Science, Tech

Agenția Spațială Europeană, împreună cu compania Astrostrom din Elveția, lanseaza un nou concept de design numit Greater Earth Lunar Power Station care ar putea furniza „megawați de putere prin microunde”.

Noul proiect face parte din Campania Platformei de Inovație Spațială Deschisă a ESA privind „Energia Curată – Noi Idei pentru Energie Solară din Spațiu”.

(mai mult…)

sâmbătă

29

aprilie 2023

vineri

20

ianuarie 2023

Covorul flotant care generează electricitate

20

vineri
ianuarie 2023

Scris de , Publicat în Science, Tech

Un nou sistem de captare a energiei undelor oceanului promite să devină prima sursă de energie regenerabilă destul de eficientă și de ieftină încât să înlocuiască combustibilul fosil.

Compania Sea Wave Energy Limited a dezvoltat un dispozitiv numit Waveline, care poate genera energie electrică din undele oceanului. Dispozitivul este format dintr-un magnet flotant care se mișcă în undele oceanului, generând energie prin intermediul unui sistem de generatoare. Aceasta este apoi transmisă la uscat prin intermediul unui cablu subacvatic.

(mai mult…)

joi

25

august 2022

luni

31

mai 2021

Toyota Mirai & recordul de distanță pe hidrogen

31

luni
mai 2021

Scris de , Publicat în Science, Tech

Toyota Mirai a doborât recordul mondial pentru distanța parcursă cu o singură umplere cu hidrogen, ajungând la peste 1000 km.

Toyota Mirai este o mașină cu celule de combustibil cu hidrogen produsă de Toyota – prima mașină cu hidrogen a producătorului japonez destinată utilizării comerciale la scară largă, lansată în 2014.

(mai mult…)

luni

9

iulie 2018

Scribit – plotter digital vertical pentru perete

9

luni
iulie 2018

Scris de , Publicat în Tech

Scribit este un robot care îți permite să desenezi pe perete orice conținut dorești. Poți face acest lucru din aplicația de mobil, iar când te plictisești, Scribit poate șterge și desena altceva.

Practic, cu Scribit poți să transformi orice perete dorești în foaia ta de desen și/sau spațiu distracție. De aemenea poate fi super folositor pentru că îl poți folosi ca modalitate de transmitere a informațiilor, de exemplu, poate afișa update-uri din contul de social media sau poate reda prognoza meteo. (mai mult…)

marți

19

iunie 2018

Șoselele din plastic alb care produc energie verde

19

marți
iunie 2018

Scris de , Publicat în Tech

O să glumesc și o să susțin că nu este un lucru rău că încă nu avem infrastructură bună în România. Asta pentru că trămi vremuri ale inovației accelerate, iar în materie de drumuri ne putem gândi că peste 5 ani am putea avea drumuri albe de plastic, cu panouri solare și turbine eoliene încorporate, care transformă lumina și vântul produs de mișcarea mașinilor în energie.

(mai mult…)

miercuri

21

octombrie 2015

Levitand in prezent

21

miercuri
octombrie 2015

Scris de , Publicat în Science, Tech

Astazi este Back to the future Day. Ocazie cu care scriu despre hoverboards – placile care leviteaza. In partea a doua a filmului Back to the future Marty McFly a „folosit” pentru prima data un hoverboard pe data de 21 0ct 2015.

(mai mult…)