BrightNow

luni

17

iulie 2023

Stații de energie cu panouri solare în spațiu

17

luni
iulie 2023

Scris de , Publicat în Science, Tech

Agenția Spațială Europeană, împreună cu compania Astrostrom din Elveția, lanseaza un nou concept de design numit Greater Earth Lunar Power Station care ar putea furniza „megawați de putere prin microunde”.

Noul proiect face parte din Campania Platformei de Inovație Spațială Deschisă a ESA privind „Energia Curată – Noi Idei pentru Energie Solară din Spațiu”.

Oamenii de știință testează activ fezabilitatea capturării energiei solare în spațiu și transmiterea acesteia către Pământ sub forma de electricitate curată. Panourile solare amplasate în spațiu au avantajul de a putea captura lumina solară fără întreruperi.

Potrivit anunțului ESA, această stație va avea cel mai probabil „panouri solare în formă de V cu antene integrate, desfășurate într-o configurație elicoidală, care se întinde pe o suprafață de peste un kilometru pătrat”.

Acest tip de stație de energie solară în formă de fluture ar putea furniza electricitate și viitoarelor așezări de pe Lună.

Conceptul de energie solară captată în spațiu are potențial de realizare în viitor, cu toate că s-ar putea să nu devină realitate în viitorul apropiat.

Recent, prototipul cercetatorilor de la Caltech a reușit să transmită o cantitate mică de electricitate de la spațiu către Pământ. Progrese similare sunt așteptate în anii următori, pe măsură ce tehnologia continuă să se dezvolte rapid pentru a îndeplini obiectivele climatice.

Alte informatii interesate:

  • se ia în calcul construcția cu materiale disponibile pe suprafața lunii, cum ar fi fierul și sulful recuperate de la suprafața lunară, pentru fabricarea piritului destinat celulelor solare.
  • locația propusă ar servi ca o legătură între viitoaele operațiuni de pe Pământ și Lună
  • stația ar fi amplasată la aprox. 60000 km de suprafața lunară, la un punct Lagrange dintre Pământ și Lună. Punctele Lagrange sunt locații specifice în spațiu în care obiectele amplasate au tendința de a menține o prezență stabilă.
SURSE:
https://interestingengineering.com
https://www.esa.int/ESA_Multimedia/Images/2023/07/Lunar_solar_power_satellite
Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Ce zici? Prindem panouri solare în spațiu construite pe luna?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *