BrightNow

vineri

20

ianuarie 2023

Covorul flotant care generează electricitate

20

vineri
ianuarie 2023

Scris de , Publicat în Science, Tech

Un nou sistem de captare a energiei undelor oceanului promite să devină prima sursă de energie regenerabilă destul de eficientă și de ieftină încât să înlocuiască combustibilul fosil.

Compania Sea Wave Energy Limited a dezvoltat un dispozitiv numit Waveline, care poate genera energie electrică din undele oceanului. Dispozitivul este format dintr-un magnet flotant care se mișcă în undele oceanului, generând energie prin intermediul unui sistem de generatoare. Aceasta este apoi transmisă la uscat prin intermediul unui cablu subacvatic.

Energia undelor oceanului este o sursă de energie regenerabilă care poate fi utilizată pentru a genera electricitate prin intermediul undelor oceanului. Există mai multe tehnologii diferite care pot fi utilizate pentru a captura energia undelor oceanului, cum ar fi dispozitivele flotante, sistemele de pompare hidraulice și barajele de undă.

Deși tehnologia nu este nouă, sistemul SWEL este unic prin faptul că poate funcționa în apele oceanice agitate, ceea ce permite accesul la o sursă de energie inepuizabilă. Compania susține că acest sistem poate genera energie la un cost cu până la 50% mai mic decât alte surse de energie regenerabile, cum ar fi eoliene sau solare.

De asemenea, sistemul poate fi utilizat în zonele costiere, ceea ce permite accesul la energie curată pentru comunitățile din aceste zone.

Compania a început deja să construiască primele sale unități de generare a energiei hidroelectrice și planifică să le pună în funcțiune în următorii ani. Aceasta promite să fie o sursă importantă de energie curată și ieftină în viitor.

Avantajele si dezavantajele hdroenergiei oceanice

Unul dintre principalele avantaje ale energiei undelor oceanului este că este o sursă de energie inepuizabilă și curată. Nu produce emisii de gaze cu efect de seră și nu poluează mediul înconjurător. De asemenea, acest tip de energie poate fi utilizat în zonele costiere, ceea ce permite accesul la energie curată pentru comunitățile din aceste zone.

Un alt avantaj al energiei undelor oceanului este că poate fi utilizată pentru a genera energie electrică 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fără întreruperi. Acest lucru se datorează faptului că undele oceanului sunt prezente în mod constant.

Cu toate acestea, există și unele dezavantaje ale energiei undelor oceanului. Unul dintre acestea este costul ridicat al tehnologiei necesare pentru a captura energia undelor oceanului. De asemenea, acest tip de energie este influențat de condițiile meteorologice, cum ar fi vântul și ploile, ceea ce poate afecta producția de energie.

În concluzie, energia undelor oceanului este o sursă de energie regenerabilă curată și inepuizabilă, care poate fi utilizată pentru a genera electricitate în zonele costiere. Cu toate acestea, până acum tehnologia necesară pentru a captura această energie este costisitoare și poate fi influențată de condițiile meteorologice. Rămâne de văzut dacă invenția SWEL este mai eficientă decât încercările anterioare.

SURSE:
https://swel.eu
https://www.springwise.com/innovation/agriculture-energy/a-wave-energy-converter-produces-clean-electricity/
https://www.intelligentliving.co/waveline-magnet-cheapest-clean-energy-ever/
Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *