BrightNow

luni

13

martie 2023

Anticoncepționale pentru bărbați

13

luni
martie 2023

Scris de , Publicat în Good news, Science

Într-o lume în care anticoncepționalele au revoluționat societatea, oferind în special femeilor dreptul la alegere, independență și opțiunea unei vieți mai bune, suntem astăzi foarte aproape de apariția a multiple anticoncepționale destinate bărbaților.

Fie că este ușor sau nu să acceptăm acest lucru, controlul sarcinii este, de secole, responsabilitatea femeilor. Cercetările recente arată însă că și noi, bărbații, vom putea juca un rol mai important în această problemă. În curând vor există mai multe metode de contracepție pentru bărbați. Dincolo de obișnuitele prezervative și inspăimântătoarea sterilizare, în prezent se află în teste noi metode și medicamente similare celor destinate femeilor.

(mai mult…)

marți

27

decembrie 2022

miercuri

30

iunie 2021

duminică

21

iunie 2020

Lumina UV poate fi folosită pentru a ucide CoVid-19

21

duminică
iunie 2020

Scris de , Publicat în Good news

Lumina ultraviolet este folosită pentru a dezinfecta spitale și instrumente medicale de mult timp, fiind extrem de eficientă. Studii recente arată că și virusul CoVid poate fi eliminat în măsură de 99,9999% în doar 25 de secunde de expunere la lumina UVC.

Vestea si mai bună este că vorbim de lumina UVC, care spre deosebire de UVA & UVB nu este daunatoare pentru oameni.

Fiind un spectru extrem de redus, aceasta nu poate pătrunde prin stratul exterior al celulelor moarte ale pielii umane sau stratul lacrimal din ochi, deci nu reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. Dar, deoarece virusurile și bacteriile sunt mult mai mici decât celulele umane, lumina UVC poate ajunge la ADN-ul lor și le poate ucide.

(mai mult…)

vineri

12

iunie 2020

Citește înainte să dai share la știri false!

12

vineri
iunie 2020

Scris de , Publicat în Good news

Parte din vina pentru faptul ca se raspandesc știri false, este că distribuim informații fără să le citim. Vezi un titlu incendiar, te ia flama și le trimiți și prietenilor tăi. Să vadă toată lumea minunăția/catastrofa. Not good.

Au apărut mai multe instrumente în social media care încearcă să combată propagarea știrilor false, însă până acum ele s-au uitat la cum să verifici sau să elimini o știre după ce aceasta a fost promovată. Citești, ți se pare absurd și apoi folosești instrumente cu care verifici și eventual raportezi.

(mai mult…)

marți

15

mai 2018

Google One – cel mai ieftin Giga din cloud

15

marți
mai 2018

Scris de , Publicat în Good news

Google a anunțat că înlocuiește Google Drive cu Google One – cu planuri tarifare ridicol de ieftine pentru stocarea în cloud. O altă veste bună este că serviciile Google One pot fi împărțite cu familia sau cu prietenii. Puteți adăuga până la cinci membri ai familiei în planul achiziționat.

Există de asemenea oferte, îmbunătățiri și/sau modificări suplimentare ce vin odată cu această schimbare de nume:

  • 1,99 $ / lună pentru 100GB
  • 2,99 $ / lună pentru 200GB
  • Planurile de 1TB  (9,99 USD / lună) vor fi mărite gratuit și automat la 2TB
  • Nu mai există plan de 1TB
  • Toate planurile mai mari de 2TB vor rămâne aceleași

(mai mult…)

vineri

27

aprilie 2018

Mihaiță Papară – primul snowboarder paralimpic român

27

vineri
aprilie 2018

Scris de , Publicat în Good news, Interview

L-am cunoscut pe Mihăiță Papară într-o tabără de snowboard. L-am remarcat atunci când a spus că se antrenează pentru Jocurile Paralimpice.

Toți spusesem tâmpenii despre noi așa că inițial am crezut că glumește. Nici nu băgasem de seama că are vreun handicap. Abia a doua zi dimineață, când ne pregăteam să ieșim pe ușă am văzut proteza și am realizat ce spunea.

Mihaiță Papară are 38 de ani, este tatăl a doi copii, locuiește la Bruxelles și este singurul snowboarder paralimpic român – având, din anul 2005, un picior amputat de deasupra genunchiului. (mai mult…)

miercuri

7

martie 2018

marți

20

februarie 2018

Google a finanțat platforma stiricurate.ro

20

marți
februarie 2018

Scris de , Publicat în Good news

Google finanțează de ceva vreme proiecte menite să reducă nivelul îngrijorător al știrilor false în online. În România tocmai a susținut lansarea platformei stiricurate.ro cu 210.000 euro – sumă care ar trebui să acopere costurile de funcționare pentru aproximativ un an de zile.

Stiricurate.ro agregă cele mai importante știri (din surse relevante), grupându-le sub forma unor topicuri, pentru a oferi o imagine obiectivă asupra subiectelor din presa online. Totodată publică analize, dezbateri, editoriale și interviuri despre cele mai de impact evenimente politice, economice și sociale. (mai mult…)

duminică

21

mai 2017