BrightNow

luni

13

martie 2023

Anticoncepționale pentru bărbați

13

luni
martie 2023

Scris de , Publicat în Good news, Science

Într-o lume în care anticoncepționalele au revoluționat societatea, oferind în special femeilor dreptul la alegere, independență și opțiunea unei vieți mai bune, suntem astăzi foarte aproape de apariția a multiple anticoncepționale destinate bărbaților.

Fie că este ușor sau nu să acceptăm acest lucru, controlul sarcinii este, de secole, responsabilitatea femeilor. Cercetările recente arată însă că și noi, bărbații, vom putea juca un rol mai important în această problemă. În curând vor există mai multe metode de contracepție pentru bărbați. Dincolo de obișnuitele prezervative și inspăimântătoarea sterilizare, în prezent se află în teste noi metode și medicamente similare celor destinate femeilor.

Una dintre cele mai noi metode de contracepție masculină implica un gel contraceptiv, numit Vasalgel. Acesta se injectează în canalele deferente (responsabile de transportul spermatozoizilor) și acționează ca o barieră fizică împotriva spermei. Deși Vasalgel nu este încă disponibil pe piață, cercetările preliminare sugerează că ar fi sigur și eficient.

O altă opțiune de contracepție pentru bărbați implică utilizarea de hormoni, precum testosteronul și progestogenul. Aceste substanțe chimice reduc producția de spermatozoizi prevenind astfel sarcina. Cu toate acestea, utilizarea de hormoni poate avea evident efecte secundare, cum ar fi schimbările de dispoziție, creșterea în greutate și scăderea dorinței sexuale.

Deși există mai multe opțiuni de contracepție pentru bărbați, majoritatea bărbaților depind în continuare de utilizarea prezervativelor ca metodă de contracepție primară. Acest lucru se datorează în parte faptului că alte metode de contracepție masculină, cum ar fi sterilizarea sau utilizarea de medicamente, pot fi costisitoare sau pot necesita intervenții medicale.

În general, cercetările privind contracepția masculină sunt încă în stadiul incipient, iar aceste metode nu vor fi disponibile pe piață prea curând. Cu toate acestea, investițiile continue în cercetare ar putea duce la dezvoltarea unor metode de contracepție masculine mai eficiente și mai accesibile în viitor.

SURSE:
https://lifesciencesintelligence.com/features/a-reversible-alternative-to-vasectomies-on-the-horizon-for-2024
https://www.nationalgeographic.com/magazine/article/male-contraceptives-birth-control-science-explained
Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Oare am putea avea încredere în bărbați să poarte responsabilitatea contraceptivă?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI: