BrightNow

vineri

12

iunie 2020

Citește înainte să dai share la știri false!

12

vineri
iunie 2020

Scris de , Publicat în Good news

Parte din vina pentru faptul ca se raspandesc știri false, este că distribuim informații fără să le citim. Vezi un titlu incendiar, te ia flama și le trimiți și prietenilor tăi. Să vadă toată lumea minunăția/catastrofa. Not good.

Au apărut mai multe instrumente în social media care încearcă să combată propagarea știrilor false, însă până acum ele s-au uitat la cum să verifici sau să elimini o știre după ce aceasta a fost promovată. Citești, ți se pare absurd și apoi folosești instrumente cu care verifici și eventual raportezi.

Twitter a venit însă cu ideea de a implementa un sistem care te îndeamnă să citești înainte de a promova o știre. Pe super-scurt, când apeși share la un link, te întreabă înainte să ruleze comanda, dacă ai citit sau dacă nu cumva vrei totuși să citești informația din link. GENIAL.

Momentan se testează asta doar pentru utilizatorii cate folosesc aplicația în limba Engleză și o accesează pe Android.

Chiar dacă nu este implementat pe toate platformele, ar trebui să ne însușim acest comportament și să devină parte din modul de a „trăi” online. La urma urmei, nici nu mai știu de câte sute sau mii de ori mi-am întrebat rudele dacă au citit articolele pe care mi le-au trimis. Și asta doar în ultimele câteva luni.

sursa: https://www.technologyreview.com/2020/06/11/1003333/twitter-wants-you-to-read-articles-before-you-retweet-them

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Spune sincer, când ai distribuit o știe fără să-i citești conținutul ultima oară?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI: