BrightNow

vineri

13

ianuarie 2023

Accesul la datele telefonului tău, recompensat de Amazon cu 2$ pe lună

13

vineri
ianuarie 2023

Scris de , Publicat în News reaction

Amazon oferă o recompensă de 2$ pentru unii utilizatorii din SUA și UK care permit companiei să acceseze datele de trafic ale telefonului lor.

Scopul declarat al serviciului care funcționează în cerc închis, doar pe bază de invitație, este de a îmbunătăți precizia serviciului de recomandare al Amazon, precum și pentru a oferi publicitate mai relevantă utilizatorilor.

Amazon susține că această ofertă este opțională și că utilizatorii pot opta să nu participe. Totuși, unii critici au sugerat că recompensa de 2$ poate fi suficientă pentru a convinge mulți utilizatori să permită accesul la datele lor, fără a înțelege cu adevărat implicațiile.

În plus, această ofertă vine la o perioadă în care preocupările privind protecția datelor personale sunt în creștere, iar guvernele și instituțiile de reglementare din întreaga lume se uită la modul în care marile companii de tehnologie gestionează și folosesc datele utilizatorilor.

Amazon a declarat că datele colectate prin această ofertă vor fi utilizate doar pentru a îmbunătăți serviciile sale și că va respecta toate legile și regulamentele privind protecția datelor personale. Totuși, acest lucru nu a împiedicat criticii să se întrebe dacă această ofertă este o modalitate de a obține date valoroase fără ca utilizatorii să își dea seama.

În cele din urmă, este important să înțelegem cum funcționează această ofertă și care sunt implicațiile ei privind protecția datelor, înainte de a lua o decizie. Este recomandat să citim cu atenție termenii și condițiile acestei oferte și să ne asigurăm că suntem confortabili cu modul în care datele noastre de localizare vor fi utilizate.

3 motive contra:

  1. Protecția datelor personale: permițând accesul la datele telefonului, utilizatorii ar putea fi expuși riscului ca aceste date să fie folosite sau partajate fără consimțământul lor.
  2. Existența precedentului: Amazon are precedente in care a incalcat drepturile de confidențialitate ale utilizatorilor și a oferit datele acestora fără acord unor terți
  3. Necesitatea recompensei: oferirea unei recompense pentru accesul la datele de localizare poate fi interpretată ca o încercare de a obține acces la aceste date fără ca utilizatorii să își dea seama, ceea ce poate fi considerat ca fiind neetic sau manipulatoriu.
SURSE: https://arstechnica.com/gadgets/2022/12/amazon-offering-a-whopping-2-month-to-let-it-stalk-your-phone | https://www.businessinsider.com/amazon-offering-users-2-dollars-month-for-track-phone-data-2022-12

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Tu pe cat ti-ai vinde datele de trafic din telefon?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *