BrightNow

marți

31

martie 2015

4

COMENTARII

Google știe ce-ai făcut astă vară!

31

marți
martie 2015

4


COMENTARII

Scris de , Publicat în Online

Google Maps a înregistrat toate mișcările pe care le-ai făcut*. Și există un site unde poți să verifici – în caz că nu crezi.

Folosesc Maps aproape zilnic. Chiar si atunci cand merg in locuri pe care le cunosc deja, pentru ca rapoartele legate de starea traficului sunt geniale (marcajele verde, galben, rosu – daca e aglomerat). Pe langa asta, Google Now mi se pare genial si m-a uimit de multe ori.

Stiu ca toate aceste aplicatii functioneaza doar daca au date pe care sa le analizeze. Altfel nu pot sa fie relevante. Nu ma deranjeaza asadar prea tare ca trebuie sa fiu de acord si sa ofer aplicatiilor tot felul de permisiuni de accesare de date.

Cumva insa, ma asteptam ca datele sa fie analizate mai degraba ca anonime. Adica drumul meu de acum o luna de zile la Baia Mare m-as fi asteptat sa existe doar ca statistica, despre cat dureaza un drum de la Bucuresti la Baia Mare in luna Martie, plecand la ora x, pe traseul y, etc.

Ei bine NU! Pe site-ul asta, dupa ce te loghezi cu contul tau de google (ala pe care il ai setat pe telefon), poti accesa toate datele salvate de Google Maps.

Pe de-o parte poti sa te uiti la graficul asta si sa te analizezi pe tine. Nu numai ce mananci te repreinta, si pe unde te invarti e relevant. Pe de cealalta parte nu ai decat sa te crizezi putin.

Cum ar spune unii: Toate aplicatiile sunt folositoare pana cand incep sa apara lucruri pe care vrei sa le ascunzi.

*Teoretic sunt inregistrate date doar in momentele in care ai activata pe telefon optiunea de localizare.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

4 Comentarii

  1. gogul_maps
  2. Delia

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *