BrightNow

marți

30

ianuarie 2024

Elon Musk a început implantarea cipurilor Neuralink în creierul uman

30

marți
ianuarie 2024

Scris de , Publicat în News reaction, Science

Oficial, atât cât poate fi un tweet postat de Musk, primul cip Neuralink este deja lipit de un creier. Tot oficial, acesta oferă oamenilor capacitatea de a controla un computer doar cu puterea gândurilor.

Elon Musk a anunțat că Neuralink, compania sa de interfețe creier-computer (ICC), a implantat pentru prima dată un dispozitiv de „citire a creierului” unui om viu.

Prospectul de studiu Neuralink spune că voluntarii vor fi urmăriți timp de cinci ani. Indică, de asemenea, că testul va evalua funcționalitatea dispozitivului, cu voluntari care îl utilizează cel puțin de două ori pe săptămână pentru a controla un computer și pentru a oferi feedback despre experiență.

În comparație cu alte tehnologii ICC, Neuralink utilizează electrozi care penetrează creierul, oferind o flexibilitate și un număr mare de site-uri de înregistrare. Testele se concentrează pe siguranța pe termen scurt și lung, funcționalitatea dispozitivului și performanța în afara mediilor de laborator.

Există oarecare îngrijorări legat de ceea ce se întâmplă, în special din cauza lipsei înregistrării informațiilor despre experiment pe ClinicalTrials.gov – baza de date de studii clinice administrata de Institutul Național de Sănătate al SUA.

În plus, la nivel de teorie cel puțin, acest dispozitiv urmează să citească într-un fel sau altul gândurile și să le transmită în cloud. Probabil că e devreme, dar nu pot să nu mă întreb: pe măsură ce tehnologia avansează, cum o să se asigure utilizatorii că nu vor fi scăpări de informații și apoi că pe baza acestora nu vor putea fi influențați (decizii, cumpărături etc).

Despre Neuralink

Deși nu este prima tehnologie ICC testata de o companie, Neuralink este complet implantat și fără fir.Sistemele anterioare de acest gen trebuiau să fie conectate fizic la un computer printr-un port în craniu. Acest lucru prezentând desigur un risc de infecție și o mare limitare pentru utilizare în lumea reală.

https://www.cnet.com

În concluzie, compania Neuralink, condusă de Elon Musk, a început să testeze în mod absolut netransparent, transformarea oricărui om obișnuit în Professor X (X-MEN).

SURSE:
https://www.nature.com/articles/d41586-024-00304-4
https://www.cnet.com/health/medical/neuralinks-brain-chip-is-running-in-a-human-your-skull-is-safe-for-now/
https://jamanetwork.com/journals/jamaneurology/fullarticle/2799839
Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *