BrightNow

marți

12

septembrie 2023

Planul X – cum intenționează Musk să transforme Twitter în WeChat

12

marți
septembrie 2023

Scris de , Publicat în News reaction, The way I see it

De când a preluat Twitter pentru 44 miliarde $, Elon Musk a fost foarte vocal despre planurile sale de a transforma rețeaua de socializare într-o „aplicație pentru orice”. Această idee este inspirată evident de WeChat – aplicația din China care a început ca serviciu de mesagerie și a ajuns să controleze majoritatea aspectelor vieții în Asia.

Evoluția WeChat de la un simplu chat la o platformă multifuncțională care oferă servicii de comunicare, socializare și plăți mobile a schimbat, cu suportul statului Chinez, modul în care oamenii interacționează are un impact semnificativ asupra vieții digitale și sociale din țară.

Există mai multe motive pentru care Musk ar putea fi interesat să transforme Twitter într-o super-aplicație similară cu WeChat:

  • ar fi o modalitate de a crește baza de utilizatori a Twitter (WeChat: 1,2 miliarde de utilizatori activi lunar)
  • o super-aplicație ar fi o modalitate de a-i face pe utilizatori să petreacă mai mult timp pe Twitter
  • o aplicație care oferă o varietate de funcții ar putea genera venituri și din alte surse, cum ar fi achiziții în aplicație sau abonamentele

Desigur, există multiple provocări în transformarea Twitter într-o super-aplicație:

  • va fi nevoie de timp și resurse pentru a dezvolta și integra toate funcțiile noi
  • Musk va trebui să convingă utilizatorii să adopte noile funcții
  • o astfel de aplicație ar putea fi mai puțin concentrată pe libertatea de exprimare, ceea ce ar putea duce la critici din partea utilizatorilor și a activiștilor.

În ciuda provocărilor, Musk pare hotărât să replice succesul WeChat. Este o idee ambițioasă, dar dacă are succes, ar putea face din Twitter o forță dominantă în mediul online.

Unde se află acum proiectul?

Cu toate că nu a dat încă nicio declarație oficială despre planurile sale, Musk a făcut deja o schimbare majoră, schimbând logo-ul și numele platformei in X. Această mutare, deși nu a fost primită cu prea multă bucurie, are totuși potențial să suțină o viitoare super-aplicație la nivel global.

Un alt pas care susține transformarea pe care o intuim, este încercarea de a cumpăra compania de plăți Block cu intenția de a adăuga servicii financiare în universul X.

Oferta de 25 miliarde $, din 14 aprilie, a lui Elon Musk pentru achiziția Block a fost totuși respinsă astăzi, 12 septembrie 2023, de către SEC (Agenția de Supraveghere Financiară din SUA) pe motiv că ar putea apărea un conflict de interese. Decizia SEC este o lovitură majoră pentru planurile lui Musk de a transforma Twitter într-o bancă.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *