BrightNow

luni

7

mai 2018

Aplicațiile face swapping și viitorul fake news

7

luni
mai 2018

Scris de , Publicat în Digital

Nu sunt sigur dacă te-ai gândit cum ar putea arăta rețelele sociale dacă de mâine am avea între opțiunile de face-swapping măști ale oamenilor politici sau ale vedetelor. La modul cel mai simplu, dacă ai putea realiza o filmare cu Prim-ministrul posedat, ce l-ai pune să zică sau să facă? Apoi l-ai arăta lumii întregi?

Suntem obișnuiți să vedem efecte speciale în filme. Nu ne întrebăm nicio secundă cât de ușor sau de greu este astăzi să folosești același tip de efect pentru a manipula omenirea însă.

Filmul de mai sus este din 2016 și folosește un sistem ceva mai complicat. Dar astăzi avem efecte pe care le putem aplica pe filmari live, direct din telefonul mobil. Iar tehnologia este destul de avansată încât să oputem folosi pentru protejarea datelor atunci când ne deblocăm mobilul doar uitându-ne la el.

Dacă fake news este o problema astăzi. Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi mâine. Tehnologia este open source și chiar dacă Facebook sau Snapchat nu vor face niciodată implementtări pe care să le poți folosi în scopuri meschine, nu mi se pare deloc SF ca acest mod de comunicare să devină extrem de popular în următorii 5 ani, pentru că toată lumea e pasionată de avataruri.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în The way I see it

Cand o sa dispara AdBlock?