BrightNow

sâmbătă

15

martie 2014

35 milioane – imagini gratuite de la Getty

15

sâmbătă
martie 2014

Scris de , Publicat în Good news

Incepand cu 6 Martie 2014 Getty ofera imagini gratis pentru folosire necomerciala prin modul embed. Aceasta este noua strategie a site-ului de combatere a pirateriei.

Unul dintre cele mai mari site-uri de tip banca de imagini, Getty Images, permite de acum utilizarea imaginilor din arhiva gratuit, in scopuri necomerciale. Peste 35 de milioane de imagini pot fi acum publicate pe bloguri sau utilizate in proiecte fara a mai fi necesara achizitia lor.

Imaginile sunt preluate cu codul embed de pe siteul Getty (asemanator preluarii filmelor Youtube). Rezolutia maxima este de 549x465px si nu exista optiuni de modificare a rezolutiei sau de reincadrare. Afisarea se face fara watermark, iar sub imagine sunt afisate sigla Getty Images, numele fotografului si linkuri de redistribuire pe retelele sociale.

Ce beneficii avem noi si ce castiga Getty din imagini gratis ?

Pentru site-urile si blog-urile de continut, faptul ca vor avea la dispozitie o gama larga de fotografii gratuite, pe care sa le foloseasca este, fara indoiala, un beneficiu real si binevenit. Mai ales ca de cele mai multe ori bugetul pentru achizitia de imagini este foarte mic sau inexistent.

La randul sau, Getty incearca si probabil va si obtine foarte multa publicitate. Publicitate atat pentru site cat si pentru fotografi. Toate cele 35 de milioane de fotografii pot fi privite, la fel de bine, ca bannere afisate gratuit de milioane de blog-uri si site-uri. Mai mult decat atat, spre deosebire de niste simple bannere, aceste fotografii permit interactiuni sociale care cresc si mai mult potentialul de promovare.

Unde mai putem gasi fotografii gratis online?

Atat pentru folosire comerciala cat si necomerciala, platforma flickr a celor de la Yahoo poate fi solutia pentru imagini gratis. Multi fotografi ofera posibilitatea folosirii si chiar a modificarii imaginilor cu anumite conditii (depinde de imagine).

Ceea ce trebuie sa faci, pentru a indetifica aceste imagini, este sa alegi optiunea de cautare avansata si sa selectezi optiunile potrivite:

optiuni Imagini gratis flickr

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Lessons & Info

Cât costă un domeniu.ro