BrightNow

miercuri

21

octombrie 2015

Levitand in prezent

21

miercuri
octombrie 2015

Scris de , Publicat în Science, Tech

Astazi este Back to the future Day. Ocazie cu care scriu despre hoverboards – placile care leviteaza. In partea a doua a filmului Back to the future Marty McFly a „folosit” pentru prima data un hoverboard pe data de 21 0ct 2015.

De atunci, fie ca v-ati interesat ori ba, oameni destepti se straduisc sa gaseasca o solutie pentru a le transforma in realitate.

Iata care sunt incercarile reusite si demne de prezentat:

Lexus Hoverboard

inapoi in viitor - hoverboard_lexus

Desi ramane la fabricarea de masini, Lexus a facut un hoverboard ca sa arate cat este de cool. Si, dincolo de faptul ca este cea mai noua pe piata, este totodata cea mai compacta, arata cel mai bine si scoate fum rece de nitrogen lichid.

Lexus Hoverboard: It’s here!

We’ve made the impossible, possible. The Lexus Hoverboard is here. See the world’s first hoverpark in action, as Lexus demonstrates the desire to create enjoyment out of motion. The Lexus Hoverboard represents true innovation and imagination, together pushing the boundaries of technology even further.

Cum functioneaza: folosete superconductori raciti cu nitrogen lichid si leviteaza doar in locul in care exista deja magneti pusi in pamant. Asadar, ca sa o putem folosi ar trebui pista speciala si ar trebui sa gasesti nitrogen lichid ca sa ii faci plinul (trebuie pastrata cam la -300 grade celsius). A, si nu, nu  va merge pe apa decat in masura in care a plouat pe pista. In niciun caz peste rauri.

Hendo Hoverboard

inapoi in viitor - hoverboardn hendo

Chiar daca nu seamana cu hooverboard-ul din film, Hendo este prima placa adevarata si functionala. Si a fost probata de Tony Hawk – implicat acum in crearea urmatorului model.

Tony Hawk Rides World’s First Real Hoverboard – Hendo Hover

Read The Article Here: http://theridechannel.com/features/2014/11/tony-hawk-rides-hoverboard Tony Hawk & Dave Carnie visit the Hendo Hover warehouse to ride the world’s first real hoverboard.

Cum functioneaza: produce un camp magnetic cu ajutorul curentului electric. Defapt chiar doua. Plasata desupra unei podele conductoare, face in asa fel incat aceasta sa genereze si ea un camp magnetic iar apoi magnetii se resping. E complicat. Daca era mai putin complicat explicam mai simplu. Si nu, nici asta nu merge pe apa, pentru ca nu este conductor cica. Deci nu conductor, nu camp magnetic, nu levitare.

Omni Hoverboard

inapoi in viitor - hoverboard - omni hoverboard

Desi este cel mai departe daca judecam dupa design si mod de functionare, fiind mai degraba un elicopter desupra caruia stai, Omni Hoverboard are cele mai multe sanse sa fie produsa in serie.

Cum Functioneaza:  Cu elice. Exact ca un elicopter. Atat ca tu stai deasupra. A, da! Si cu electricitate. Si aici este singura problema: cu cat vrei sa „mergi” mai mult, cu atat ai nevoie de baterie mai mare, cu atat e mai grea si mai greu de folosit masinaria. Si, din moment ce l-au testat pe apa ma gandesc ca e putin cam periculos.

 Alte repere si glume:

O gluma buna a fost in 2014 cand s-a lansat Huvr. Dar Huvr este fake. Filmul insa este bine regizat si plin de vedete.

Alta treaba amuzanta pe care am aflat-o facand research este ca, dupa lansarea filmului, Robert Zemeckis a sustinut ca in film au folosit placi adevarate care leviteaza insa motivul pentru care nu se fabrica este ca exista parinti ingrijorati pentru siguranta copiilor.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI: