BrightNow

duminică

4

februarie 2018

Păreri despre Amazon GO

4

duminică
februarie 2018

Scris de , Publicat în News reaction

După 5 ani în care a lucrat la acest proiect, Amazon a deschis în Seattle primul ”supermarket” – plin de senzori și camere, fără coș, fără casieri și fără paznic.

Cum funcționeaza?

Instalezi o aplicație, o scanezi și intri în magazinul de 162 metri pătrați. Spațiul este împânzit de camere video, coduri și senzori. Alegi produsele, le bagi în geantă/ghiozdan/buzunar și pleci. La final Amazon îți ia automat banii de pe card.

Mai multe detalii despre modul de funcționare

Camerele video (și aplicația) detectează unde ești și ce produse ridici de pe raft, iar senzorii de greutate instalați în raft și codurile de pe ambalaj ajuta la identificarea corectă a produselor.

La ieșirea din magazin, cardul tau este inițial verificat printr-o tranzacție de test, iar apoi este debitat pentru valoarea totală a produselor alese. Tehnologia se numește “Just Walk Out Technology”.

În cazul în care te răzgândești, poți să alegi să returnezi produsele din aplicație, iar Amazon îți înapoiază banii.

Inovația, viitorul & problemele

  1. Unele joburi chiar dispar! Singurii oameni care lucrează în magazin, sunt cei care aranjează produsele la raft sau verifică vârsta la intrarea în zona cu produse alcoolice.
  2. Nu exista procedură clară de returnare. Amazon este de treabă și returnează banii, dar aparent nu au clarificat ce faci cu produsul nedorit.
  3. Dacă sistemul nu te taxează pentru un produs, este gratuit! Pe de-o parte, asta arată cât de multă încredere au în sistem, apoi spune că lipsa staff-ului aduce economii atât de mari, încât își permit să dea lucruri gratis din când în când.
  4. “Just Walk Out Technology” este adevăratul serviciu lansat prin Amazon GO. Dacă totul funcționează cum trebuie, o mulțime de business-uri o să dorească să implementeze acest serviciu, iar asta poate deveni o principală sursă de venit pentru companie.
  5. Cât de profundă este profilarea clienților? Amazon are deja date din comportamentul online. Folosind acest sistem ar putea să afle cum te miști, ce tip de ambalaj te atrage, cât de repede iei decizia de cumpărare etc.
  6. Prea mult plastic! E o problemă generală, dar pentru Amazon GO e musai ca toate produsele să fie ambalate individual. Aparent poluează destul de nasol.
Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Tu ai cumpăra de la Amazon GO?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI: