BrightNow

joi

4

iunie 2020

Hai să nu facem educație sexuală în școli deloc

4

joi
iunie 2020

Scris de , Publicat în News reaction

Opresc la semafor. Afară, murdară și tremurând de frig, văd o fată. Ține în brațe un bebeluș la fel de murdar și cerșește, dar nu mă mai cutremură. M-am desensibilizat. Mă gândesc însă cu tristețe că am eșuat ca societate.

Zilele astea, Camera Deputaților, după ce a rezolvat toate problemele țării a zis să mai rezolve ceva. Erau probleme grave cu cele două-trei ore de Educație Sexuală din anul școlar. Așa că a votat o lege care aduce două modificări mici: Schimbă numele în Educație Sanitară și condiționează participarea (elevii trebuie să aducă hârtie semnată de părinți pentru a putea participa).

Dar STAȚI liniștiți, că am găsit cele trei motive principale care ne scuză. Că na, dacă există o explicație, totul e OK:

  • Suntem pudici
  • Suntem proști
  • Avem internetul bun

Suntem pudici

Cum domnule, să meargă copilul la școală și să facă sex? Doamne ferește! Urât! La școală se invață.

Ne place ori ba, așa suntem bă! Avem ochelari de cal și ne e RUȘINE. Înteaba oamenii despre sexualitate și sunt 50% șanse sa se înroșească, să puna privirea în pământ și să rămână muți.

Suntem proști

Cum se pune mamă un tampon? La ce ajută prezervativul?

Astea sunt întrebări pe care nici nu ar trebui să ajungă le pună un copil. Ar trebui să facă parte din lista de subiecte pe care parinții le deschid cu odraselele lor ca sa poată să meargă seara la somn liniștiți.

Dar la noi, pleacă copii de acasă și părinții le spun „Să fii cuminte, mamă!”. Păi ce, dacă faci sex se sparge un geam? Se face mizerie pe jos? Dar oare nu așa se fac copii?

Facem pariu că jumătate dintre adulți nu știu să pună un prezervativ corect?

Avem internetul bun

Lasă că află ei pe internet.

Nu zic ca nu. Află! Află la fel de multe lucruri ca nu mai știu dacă sa te lingi în c** e obligatoriu sau nu atunci când vrei să demonstrezi că iubești pe cineva. Și apoi caută și află tot singuri și cum se trateaza ITS-urile. Doar că nu se duc la medic. Că are părinții pudici și proști. Dar mai caută puțin pe internet și găsește un forum unde îi spune un necunoscut că e curvă, ca să rezolvăm și cu respectul de sine.

Eu vă zic. Chiar nu avem nevoie de orele alea. Ne descurcăm perfect. Mai ales în zonele rurale – 50% din populația țării e încă acolo. Acolo unde fetele nici măcar nu știu că au dreptul la corpul lor. Cred că e rușine să îi zici NU tatălui vitreg…

Așa o fi și cu fata asta de la semafor. Știe cineva dacă a fost consens sau viol? Dacă știa cum apare o sarcină? Dacă înțelege ca a fost greșit? Și dacă da, știe oare și cine se mai face vinovat de a ajuns să-și plimbe bebelușul pe lângă geamurile mașinilor din intersecție?

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Nu e așa că nu e nevoie de orele astea de educație sexuală?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Opinii & povești

5 idei pentru o Românie mai bună

Publicat în Events / Campaigns Personal story

Adulții de mâine sunt ceea ce copiii de astăzi visează să ajungă.