BrightNow

miercuri

6

iunie 2018

Adulții de mâine sunt ceea ce copiii de astăzi visează să ajungă.

6

miercuri
iunie 2018

Scris de , Publicat în Events / Campaigns, Personal story

La sfârșitul lunii pentru a da o șansă la vise frumoase unor copii care provin din familii afectate de tuberculoză. Aș vrea să mă ajuți să fac treaba asta.

În România sunt diagnosticați cu tuberculoză aproape 600 de copii în fiecare an, iar majoritatea provin din familii extrem de sărace. Internările și tratamentul greu lăsă urme adânci în sufletul lor, în timp ce prăpastia dintre ei și ceilalți se adâncește tot mai mult.

Tuberculoza (TBC) este o boală contagioasă, încă existentă, care se răspândește prin aer. O persoană cu TBC activă poate elimina bacilli TBC în aer când tușește, strănută, râde sau poate chiar când cântă, iar oamenii din apropiere pot inhala acești bacili infecțioși.

În familiile atinse de tuberculoză, chiar și copiii sănătoși suferă. Un părinte care abia se descurcă să își întrețină copiii ajunge în situația în care nu mai poate munci o perioadă lungă din cauza tratamentului. În același timp, cei din jurul lor încep să evite contactul și să discrimineaze toți membri familiei.

Ai tinde să zici că astea sunt cazuri izolate sau că sunt departe de noi. Nu chiar. 15 astfel de cazuri se află chiar în capitală!

Marian are 11 ani și tocmai a terminat tratamentul. Unchiul lui a fost diagnosticat cu tuberculoză în urmă cu mai mulți ani și a decedat de curând. La scurt timp după acest eveniment, Marian a fost și el diagnosticat cu tuberculoză. A fost spitalizat timp de două luni, iar apoi a continuat tratamentul acasă.

Ana are 9 ani, iar fratele ei Ionuț 7. Tatăl lor a decedat din cauza tuberculozei după frecvente întreruperi de tratament. Mama îi crește singură și muncește din greu să le asigure minimul necesar. Când mama este plecată la lucru, Ana are grijă de fratele ei mai mic.

Ana are 13 ani și ar fi trebuit să fie în clasa a 7-a, dar după ce a fost diagnosticată cu tuberculoză, anul trecut, a trebuit să întrerupă anul școlar. Fratele ei, Cătălin, este cu doi ani mai mare și s-a îmbolnăvit și el de tuberculoză în aprilie 2017. Familia Voicu a lucrat o vreme în Italia unde ambii copii au fost înscriși la școală timp de trei ani, însă au fost nevoiți să se întoarcă în țară atunci când tatăl și cei doi copii s-au îmbolnăvit.


Alături de alți 19 oameni deosebiți, înot pentru proiectul Fundației Romanian Angel Appeal și ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții acestor copii și să le creștem șansele de reintegrare în comunitate, ajutându-i să meargă într-o tabără de recuperare în care să poată explora adaptarea la mișcare și, în același timp, să se pregătească pentru școală, prin organizarea unei campanii de reducere a stigmei și discriminării în școlile din care provin, prin ședințe de consiliere individuală (sau de familie) și ședințe de meditații pentru materiile la care au rămas în urmă.

Dacă te hotărăști să ne ajuți să strângem suma propusă, iată ce vom realiza împreună:

  • 15 copii vor participa în tabăra de recuperare.
  • Copiii și familiile lor vor beneficia de 100 de ore de consiliere.
  • Recuperare prin 50 de ore de pregătire pentru materiile la care copiii au probleme.
  • Se va realiza o campanie de informare cu privire la TBC și de combatere a prejudecăților asociate cu această afecțiune organizată în minim 3 școli din București/ Ilfov.
  • Minim 300 elevi din clasele 5 – 8 & 50 de profesori  vor fi informați despre tuberculoză.

Dacă ești om de treabă și te-am convins că trebuie să faci o faptă bună astăzi, acesta este link-ul la care te invit să donezi oricât te lasă inima:  

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Advertising Lessons & Info Resurse & Soluții

De ce răspundem cuiva care are nevoie de ajutor, dar nu tuturor?

Publicat în Events / Campaigns

Nu vrei să cunoști o persoană cu autism?