BrightNow

miercuri

26

decembrie 2018

5 idei pentru o Românie mai bună

26

miercuri
decembrie 2018

Scris de , Publicat în Opinii & povești

Inevitabil te-ai gândit și ai dezbătut cu oamenii din jur despre cum ar putea lucrurile să mearga mai bine. Mai jos sunt 5 idei care cred că ar aduce (ușor) o schimbare pozitivă.

  • Reabilitarea clădirilor de către stat

Dacă ai o casă veche și frumoasă pe care o lași în paragină pentru că nu o poți întreține, statul ar trebui să aibă dreptul de a o reabilita, iar apoi tu (proprietarul) să fi obligat să plătești reparațiile – eventual eșalonat.

  • Un coș de gunoi în fața fiecărui magazin

Fiecare proprietar de business cu deschidere la stradă să fie obligat să monteze și să aibă grijă de un coș de gunoi. Legea s-ar putea aplica și la asociațiile de locatari.

  • 20 metri patrați de asfalt înlocuit pentru fiecare groapă săpată

De fiecare dată când se strică ceva și se sparge asfaltul, se acoperă extrem de neglijent doar groapa respectivă. Așa se face că în zonele astea de obicei solul se lasă și apar gropi. Fiecare executant de reparații ar trebui să fie obligat ca pentru orice găurică să asigure înlocuirea a minim 20 de metrii pătrați de asfalt, astfel încât să se înocuiască din bordură în bordură și să nu rămână strada cu 50 shades of gray.

  • Locuri de parcare rezervate pentru servicii & vizitatori

Am mai scris despre cât de aiurea e treaba cu locurile de parcare și cum cred ca ar trebui să se schimbe sistemul. Ideea principală este că în momentul acesta administrția drumurilor publice a vândut/inchiriat TOATE locurile de parcare din orașe. Nu are unde să oprească nici curierul, nici salvarea și nici vărul tău, care te vizitează o dată pe lună. E musai să fie marcate și rezervate o serie de locuri pentru oamenii care lucrează în servicii și pentru vizitatori.

  • Amenzi pentru mizeria din fața casei

Fie că vorbim de imobile private sau de asociații de proprietari, cred că ar trebui să se aplice amenzi dacă este gunoi în jurul proprietății tale. La fel ca și în cazul propunerii cu reabilitarea, primăria ar trebui să facă curat și apoi să trimită amneda însoțită eventual de factura pentru serviciile prestate.

Știu că vor fi dintre voi care să argumenteze că plătim deja pentru curățenie, dar până nu vom fi sancționați pentru mizerie nu cred că vom vedea o îmbunătățire. Și oricum, rar am văzut un angajat de la primărie care să facă curățenie în spațiile verzi din jurul blocului.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Tu cum crezi că am putea schimba lucruile în bine?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *