BrightNow

vineri

27

martie 2015

Frecventa care stinge focul

27

vineri
martie 2015

Scris de , Publicat în Science, Tech

In ciuda faptului ca in general muzica este folosita pentru a incalzi atmosfera, doi studenti de la Universitatea George Mason din Virginia au descoperit frecventa care stinge focul.

 


Studentii Viet Tran si Seth Robertson au creat si patentat un aparat revolutionar care foloseste frecvente joase ale sunetului pentru a stinge flacarile. Aparatul cilindric are dimensiuni mai mici decat alte instrumente traditionale folosite pentru stingerea incendiilor si poate avea numeroase implementari practice in viata de zi.

 

Aparatul ar putea se revolutioneze piata extinctoarelor spre exemplu, care se bazeaza acum pe solutii ce folosesc apa, gazul sau spuma ca materie prima.

Creatorii sai vad acest sistem initial integrat in bucatarii, in zona aragazului, dar se gandesc ca ar putea fi folosit inclusiv in cladiri de birouri sau ar putea fi atasat unei drone si folosit pentru stingerea incediilor mari precum cele din paduri.
Principiul pe care functioneaza este bazat pe faptul ca frecventa joasa modifica particulele de aer necesare focului pentru combustie.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *