BrightNow

duminică

11

iulie 2021

Geantă de Piele Vegană, din piure de mango

11

duminică
iulie 2021

Scris de , Publicat în Science

Începând cu 2019, o nouă alternativă de piele sintetică a apărut pe piață. O companie Olandeză, a inventat procesul prin care reciclează fructele stricate de mango, transformându-le în piele ecologică.

Pentru a combate risipa de alimente și a atenua impactul asupra mediului al industriei pielii, cei doi fondatori ai Fruitleather Rotterdam transformă fructele nevândute în piele vegană.

La nivel global, o treime din alimentele destinate consumului uman sunt irosite, iar fructele și legumele se află în fruntea listei.

Potrivit Fruitleather Rotterdam, în drumul lor de la câmp până în farfurie, 45% din toate fructele cultivate sunt aruncate. Unele dintre ele pe simplu motiv că sunt urâte.

În același timp, Potrivit PETA și altor organizații care militează pentru drepturile animalelor, anual un miliard de animale sunt sacrificate în întreaga lume pentru pielea lor. Creșterea acestor animale contribuie la defrișări, iar procesul de fabricație a pielii nu numai că este extrem de poluant, dar consumă și o mulțime de resurse.

Unul dintre primele obiecte realizate din piele de fructe a fost o minunată geantă de mână!


În primăvara anului 2020, brandul de modă londonez Luxtra a lansat colecția de genți de mână vegane, folosind ca materie primă pielea Fruitleather Rotterdam.

Nu a fost prima dată când Luxtra a încorporat materie primă pe bază de deșeuri alimentare în proiectele sale. Colecțiile anterioare ale Luxtra au prezentat piele Piñatex din ananas și piele Frumat din mere.

Alăturându-se altor brand-uri care folosesc deșeurile alimentare în materialele lor pentru a satisface cererea de articole de modă mai durabile și fără cruzime, gigantul de vânzare cu amănuntul H&M a folosit pentru colecția Conscious pielea Vegea – piele vegană fabricată în Italia din subproduse reziduale din industria vinului.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Ce crezi? O sa fie mai scumpă sau mai ieftină pielea vegană?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *