BrightNow

miercuri

19

iulie 2017

De ce nu-mi place să împart

19

miercuri
iulie 2017

Scris de , Publicat în Personal story

Dacă și tu ești ca mine, atunci nu îți place să dai mancare din farfurie, nu te încântă să dai lucruri cu împrumut și în nici un caz nu te dai în vânt după împărțitul spațiului din bagaje.

Am stat o verme să mă gândesc dacă sunt sau nu o persoană rea, dat fiind că am o problemă de fiecare dată când apare o situație în care trebuie să împart. Dar răspunsul meu final este că NU, nu sunt o persoană rea! Și dacă și tu ai aceleași dileme, atunci sunt șanse mari să nu fii nici tu o persoana nasoală.

Drept să spun, de multe ori, mai bine iau/fac/plătesc dublu decât să împart.

Să ne înțelegem, nu zic că nu împart nimic. Asta se întâmplă chiar des. Ce spun însă, este că nu îmi face plăcere. Iată însă care sunt situațiile în care chiar mă irită să împart:

Nu îmi place să dau mâncare atunci când îmi este foame sau când mai am puțin și termin. E lesne de înțeles de ce nu mă încântă să împart mâncarea atunci când îmi este foame. Oricât ar fi de multă, am impresia că o să rămân flămâd dacă cineva mănâncă din ea.

Faptul că nu îmi place să mi se ia din mâncare atunci când sunt pe final ține de altceva. Eu tind să păstrez ce e mai gustos la final și balansez destul de bine ingredientele, așa încât să fie mereu ”curcubeu pe cerul gurii”. Iar dacă cineva vine și scoate culoarea mea preferată din ultima urmă de curcubeu, nu e deloc plăcut!

Nu mă prea încântă să împrumut lucruri pentru că, oricum o învârtim, se uzează și pentru că pot trăi mai liniștit cu gândul că eu am stricat ceva decât cu ideea că am împrumutat cuiva și a stricat lucrul meu.

Dacă vorbim de haine, ma seacă de exemplu să le primesc înapoi și să observ că elasticul pantalonilor este largit sau că bluzele au făcut coate.

Toate ca toate, dar să împart bagajul cu cineva este printre cele mai grele încercări pentru mine. Nici nu prea știu cum să explic exact stresul prin care trec atunci când sunt în această situație. Pentru mine bagajul este, la nivel micro, viața mea. În bagaj pui tot ce îți trebuie ca să trăiești ”confortabil”, departe de confortul casei tale. În același timp, relația mea cu călătoria este bazată pe sentimentul de libertate!

Așadar, atunci când trebuie să împart bagajul, dacă accept să fac asta, trebuie să înțelegi și să apreciezi nivelul de implicare emoțională la care mă aflu. Dar de obicei o să fac tot ce se poate ca să nu se întâmple acest lucru!

Călătoresc cu bagaje mici pentru că am învățat să selectez, cu grijă, doar lucrurile importante și pentru că asta ma face să mă simt liber. Un bagaj comun este mereu mare sau în plus. Și cum stabilim cine îl cară?

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Tu cum te descurci cu împărțitul?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în The way I see it

Ai bani de dat? La Stat?

Publicat în Lessons & Info Personal story

Cât de tare doare să-ți albești dinții?