BrightNow

vineri

19

septembrie 2014

Ai bani de dat? La Stat?

19

vineri
septembrie 2014

Scris de , Publicat în The way I see it

E ca si cum te duci sa dai bani pe un spectacol prost unde oamenii platiti din banii tai fac misto de tine.

Intai suni si intrebi. Apoi mergi acolo inarmat cu rabdare pentru ca stii. Si daca nu stii atunci ai auzit povesti despre asta.

In birou sunt doua doamne la doua birouri dar de la ora 13:00 doar una lucreaza. Cealalta mananca si te anunta ca De la ora 13:00 este DOAR un Birou!

Niciodata primele trei birouri/ghisee nu sunt bune. Cu toate astea povestesti si arati hartiile de fiecare data pentru ca la final sa ajungi la concluzia „Deci nu aici!!?„.

De cele mai multe ori nici macar cladirea nu e buna, si cineva iti spune asta uitandu-se la tine de parca ai adus cea mai mare insulta prin propria prezenta.

-Trebuie sa mergeti in spate!

In spatele cui? In spatele biroului? In spatele cladiri? In spatele cuiva? – dar aproape ca nici nu ai curaj sa intrebi avand in vedere cu ce ton ti se raspunde.

De parca mergi acolo pentru ca ai mult timp, si desi stii exact ce documente trebuia sa aduci nu faci asta pentru ca nu ai chef si insisti sa stai la coada – ca sa fie lunga. Sa stresezi functionarii.

Personalul din institututiile statului nu da doi bani pe contribuabili. Nu e ca si cum sunt clienti. Clientii au libertatea de a alege, contribuabilii nu. Asa ca de ce sa se poarte frumos? De ce sa faca totul sa fie clar? De ce sa se miste repede?

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Opinii & povești

5 idei pentru o Românie mai bună

Publicat în The way I see it

Ce-am dus si ce-am luat din Piata Victoriei