BrightNow

miercuri

23

august 2023

Chandrayaan-3: India realizează o aterizare istorică în apropierea polului sud al Lunii

23

miercuri
august 2023

Scris de , Publicat în Science

India tocmai a făcut istorie întrucât misiunea sa pe Lună devine prima care a aterizat în regiunea polului sud lunar. Mai mult, această realizarea vine la doar câteva zile după ce nava spațială Luna-25 a Rusiei a ieșit de sub control și s-a prăbușit pe Lună.

Cu aceasta aterizare dificilă în polul de sud, India se alătură unui club de elită al țărilor care au reușit o aterizare ușoară pe Lună, după SUA, fosta Uniune Sovietică și China.

India se află acum pe Lună. Am ajuns acolo unde nicio altă țară nu a putut. Este o ocazie de bucurie!

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi

Nu este doar munca noastră, ci este rezultatul unei generații de oameni de știință Isro

Șeful Organizației Indiene pentru Cercetare Spațială (Isro), Sreedhara Panicker Somanath

Aterizarea la polul Sud al Lunii implica dificultății deosebite deoarece suprafața este „foarte inegală” și „plină de cratere și bolovani”. Dincolo de eșecul recent al Rusiei și încercarea precedentă a Indiei, din 2019, a eșuat – modulul de aterizare și roverul trimise atunci au fost distruse, deși orbitatorul a supraviețuit.

Modulul de aterizare și roverul transportă cinci instrumente științifice care vor ajuta la descoperirea caracteristicilor fizice ale suprafeței Lunii, a atmosferei aproape de suprafață și a activității tectonice pentru a studia ce se întâmplă sub suprafață.

Roverul poartă steagul Indiei, iar roțile sale au, de asemenea, logo-ul și emblema Isro gravate pe ele, astfel încât să lase urme imprimate în sol în timpul plimbării pe Lună.

Care este scopul explorării polului sud al lunii?

Unul dintre principalele obiective ale misiunii este să caute gheață bazată pe apă, care, spun oamenii de știință, ar putea susține locuirea umană pe Lună în viitor. Aceasta ar putea fi, de asemenea, folosită pentru a furniza propulsie navelor spațiale destinate către Marte și alte destinații îndepărtate.

Suprafața acesta lunară este în umbră permanentă, iar din acest motiv sunt așteptări ca aici să existe rezerve de gheață de apă.

SURSE
https://ethz.ch/en/news-and-events/eth-news/news/2023/10/generating-clean-electricity-with-chicken-feathers.html
https://www.indiatimes.com/events/isro-chandrayaan-3-soft-landing-date-time-and-where-to-watch-check-details-612792.html
https://www.bbc.com/news/world-asia-india-66594520
Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *