BrightNow

joi

24

septembrie 2015

Statii self-service pentru reparat biciclete in Bucuresti

24

joi
septembrie 2015

Scris de , Publicat în Good news

Incepand cu primavara lui 2016, in Bucuresti, vom avea 5 statii self-service BIKE-BOX pentru reparat biciclete, unde se vor putea face reparatii simple, in regim imediat, fara niciun cost.

Proiectul derulat de HaicuBicla si sprijinit de Porsche Romania  prin programul Mobilizam Excelenta va sprijini dezvoltarea infrastucturii pentru biciclisti, prin instalarea a 5 statii self-service BIKE-BOX pentru reparat biciclete. Statiile vor fi prevazute cu un suport fix de sustinere a bicicletei si un set complet de scule, precum si o pompa de aer manuala.

Gândit ca o forma de investitie pe termen lung in comunitate, programul face parte din prima strategie de responsabilitate sociala a Porsche Romania și este un program dezvoltat pe trei directii strategice: Design urban, Ecoinovație si Excelenta in educatie.

HaicuBicla este o asociatie si in acelasi timp club si comunitate care incurajeaza si sustine mersul pe bicicleta. Intr-un mod foarte clar si practic HaicuBicla contorizeaza kilometrii parcursi de biciclistii folosind aplicatia Strava iar apoi ii recompenseaza pe membrii cu reduceri in magazinele partenere sau cu diverse alte beneficii precum invitatii la evenimente ori oferte exclusive. Ba chiar mai mult, folosesc datele obtinute prin intermediul aplicatiei pentru a demara initiative care promoveaza mersul pe bicicleta.

Valoarea proiectului este de 35.140 lei iar motivul care a stat in spatele acestei finantari este ca juriul a apreciat componenta de mobilitate urbana si a considerat ca proiectul are un potential real de crestere intrucat raspunde unei nevoi reale a comunitatii biciclistilor.

Instalarea in Bucuresti a acestor prime statii de reparat biciclete care implica direct utilizatorii reprezintand un semnal pentru calitatea vietii in spatiul public, transport nepoluant si incurajarea miscarii.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Personal story Resurse & Soluții

Unde reciclez în București?