BrightNow

sâmbătă

28

august 2021

Portal video digital tip Stargate între orașe din Lituania și Polonia

28

sâmbătă
august 2021

Scris de , Publicat în Digital

Într-o încercare nobilă de a uni lumea, de a sparge barierele care se formează între noi și ei, Benediktas Gylys Foundation a creat o poartă video între Vilnius și Lublin.

Înstalația din piatră circulară creează un podul virtual care permite locuitorilor capitalei lituaniene să vadă și să comunice vizual cu trecătorii care stau la „celălalt capăt” al portalului, la mai mult de 550 km distanță.

pOrtal: A Bridge to the United Planet

It’s been a long journey and so after 5 years welcome to #pOrtalcities where Lithuania’s capital, Vilnius and Lublin in Poland became the first two cities to…

În contextul actual, în care pandemia a încetinit turismul și călătoriile în general, limitând numărul de interacțiuni între oameni, această soluție poate conecta persoanele din colțuri diferite ale planetei.

Omenirea se confruntă cu multe provocări potențial mortale; indiferent dacă este vorba de polarizare socială, schimbări climatice sau probleme economice. Cu toate acestea, dacă ne uităm cu atenție, nu este o problemă legată de lipsa de oameni de știință, activiști, lideri, cunoștințe sau tehnologie geniale care să provoace aceste provocări. Ne lovim însă de lipsa de empatie și percepția îngustă asupra lumii, adesea limitată la granițele propriei țări.

Benediktas Gylys, președintele Fundației Benediktas Gylys
youtube.com printscreen

Cred cu tărie că una dintre soluțiile unei lumi mai bune, o reprezintă călătoriile. Nu doar că te îmbogățește personal, pentru că toate experiențele te formează și te ajută în viață, dar te ajută să înțelegi sau mai degrabă să simți legătura dintre popoarele din toate colțurile lumii.

Iar atunci când înțelegi și simți această legătură, e greu să urăști alți oameni. E mai greu, în consecință, să dezbini și să cucerești.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Tu către ce oraș ai deschide un portal video?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI: