BrightNow

miercuri

27

ianuarie 2021

Până acum polița RCA era o prostie!

27

miercuri
ianuarie 2021

Scris de , Publicat în News reaction

Am înțeles principiul de funcționare al Răspunderii Civile Auto, dar modul în care a fost implementat RCA în România nu mi s-a părut niciodată corect.

Problemele de logică pe care le-am întâmpinat mereu cu RCA a fost la cumpărare și în momentul accidentului sau al folosirii efective.

Problemele la cumpărarea RCA

Tehnic te aflai în fața unei alegeri: să iau asigurare obligatorie scumpă de la o firmă de asigurări de top sau un RCA ieftin de la cel mai necunoscut sau mai rau-platnic asigurator din piață?

Dat fiind că este o asigurare cu care il despăgubești pe cel căruia i-ai creat o neplăcere (l-ai tamponat), nici nu știi dacă trebuie să te simți prost și să îi cumperi o asigurare mai scumpă sau să optezi pentru cel mai ieftin RCA, că oricum se descurcă cu asigurarea, deci nu va fi cu adevărat durerea ta de cap.

Problemele cu folosirea RCA în caz de accident

Acum, altă problemă cu folosirea unei polițe RCA era că efectiv, dacă erai păgubit, trebuia să apelezi la serviciile de decontare ale unei entități cu cu care nu aveai un contract direct.

Iar asta, pentru mine cel puțin, reprezenta un factor de stres major, pentru că simțeam că trebuie să mă milogesc de niște necunoscuți pentru ceva ce defapt ar trebui să mi se cuvină fără eforturi…

Începând de astăzi însă, lucrurile devin mai logice.

Astăzi a fost adoptată Ordonanța de Urgență care, din punctul meu de vedere, ordonează lucrurile.

Modificarea esențială este că acum poți să decontezi reparația pe propria poliță de asigurare RCA, urmând ca asiguratorul tău să se ocupe ulterior de recuperarea fondurilor de la asiguratorul celui care te-a tamponat.

Efectele pe care le pot vedea în viitor sunt:

  • conducătorii auto vor începe să cumpere asigurări RCA mai scumpe, gândindu-se că vor beneficia și ei de servicii în cazul unui accident
  • cel mai probabil vor crește costurile polițelor RCA – cel mai vizibil va fi la polițele ieftine
Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Vei opta pentru un RCA mai scump pe care să îl poți folosi și pentru reparația mașinii tale?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în News reaction

Până acum polița RCA era o prostie!

Publicat în Lessons & Info Personal story

Cât de tare doare să-ți albești dinții?