BrightNow

vineri

25

noiembrie 2016

Nu mai dau bani cu imprumut!

25

vineri
noiembrie 2016

Scris de , Publicat în Personal story

Fiecaruia dintre noi i s-a intamplat cel putin odata sa fie in situatia in care sa ceara bani cu imprumut sau sa i se ceara bani. Nu sustin ca nu voi fi niciodata in situatia in care sa cer bani, dar stiu sigur ca nu imi voi mai imprumuta prietenii cu bani si stiu si de ce.

1. Imprumutul deformeaza relatia de prietenie

Poate fi cea mai frumoasa si perfecta relatie/situatie intre doi prieteni. Momentul in care unul s-a imprumutat la celalalt este momentul in care balanta se inclina! Cel care a luat bani cu imprumut datoreaza mai mult decat bani si se afla cu o treapta mai jos.

Stiu, veti spune ca nu e asa, ca pentru unii prietenia e mai importanta decat orice suma. CORECT. Dar asta nu inseamna nimic. Cel care da banii poate sa nu acorde importanta evenimentului sau suma sa nu insemne prea mult pentru el. Cu toate acestea, cel care a imprumutat banii va trai cu sentimentul de indatorare. Si ce se intampla cu situatia unui imprumut neachitat in momentul in care prietenia este pusa la incercare? Sau chiar in mometul in care celalalt are nevoie de bani si nu are cine sa il ajute?

2. Se instaleaza un sentiment de nesiguranta

Acum nu stiu, poate ca exista si alte situatii, la oameni cu foarte multi bani, cu care nu pot sa empatizez, dar in situatia mea sume de cateva sute de lei sunt bani. Nu e ceva extravagant, dar avand in vedere ca de multe ori sacrific timp si poate chiar nopti pentru anumiti bani, simt ca mai bine stau la mine in cont decat oriunde altundeva.

Chiar daca am disponibila o suma pentru o perioada, imi vine greu sa dau cu imprumut, pentru ca nu am nicio gatantie reala ca voi avea accces la bani atunci cand voi avea nevoie.

3. Relatia are de suferit

Eu ma simt nasol indiferecnt cum se termina discutia inceputa cu replica Ai sa-mi imprumuti niste bani?

In primul rand ma simt prost sa refuz sa ajut un prieten. Din cauza asta, de multe ori am ales sa dau bani desi nu ma simteam comod sa fac asta.

Dar abia dupa ce ai dat bani situatia devine cu adevarat interesanta!

De exemplu ai un prieten cu care iesi de trei ori pe saptamana la bere si dupa ce ii imprumuti bani dispare din peisaj. Ce se intampla? Cel mai probabil se simte vinovat sa bea bere de fata cu tine. E clar ca nu a imprumutat bani pentru bere. Nici nu te astepti sa renunte la bere pentru ca a avut nevoie de bani. Dar berea cu gust de datorie nu e prea buna!

Si nici sa mergi la film, la concert sau la orice alt eveniment cu iz de datorie nu prea iti vine. Asa ca, cel mai probabil, ajungi sa fi refuzat de prietenul pe care l-ai imprumutat atunci cand propui iesiri.

Si nu mai spun cum se intampla daca a si intarziat cu inapoierea imprumutului!

 4. E super dubios sa ceri banii inapoi

Daca e ceva ce mi se pare mai nasol decat sa dau bani cu imprumut, este sa ma aflu in situatia in care sa cer banii inapoi!

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Personal story

Mi-au furat banii de pe card