BrightNow

joi

28

iunie 2018

Câteva gânduri despre design, logo-uri, identitate vizuala și branding

28

joi
iunie 2018

Scris de , Publicat în Branding, Design, Lessons & Info

De aproximativ 15 ani învăț despre design, identitate vizuală, logo-uri și branding. Era o vreme în care credeam că toate problemele lumii pot fi rezolvate cu o singură linie, vremea aceea a trecut și pot să jur că nimic nu se rezolvă atât de ușor!

Domeniul mă fascinează încă și are extrem de multe recompense de oferit, însă este ca un puzzle nebun, pe care cu cât încerci să îl rezolvi, cu atât mai tare se complică. Câteva lucruri am reușit totuși să lămuresc și le las aici pentru toată lumea. (mai mult…)

marți

26

august 2014

Vechi portrete romanesti restaurate de Jane Long (tutorial inclus)

26

marți
august 2014

Scris de , Publicat în Design, Resurse & Soluții

Jane Long, fotograf, stabilita in Australia, a restaurat o serie de portrete romanesti de la sfarsitul primului razboi mondial. Imaginile au fost facute de Costica Acsinte – fotograf din Slobozia, de meserie aviator (neoficial fotograf de razboi).

Portretele executate la studioul Foto Splendid C Acsinte deschis de aviatorul roman, proaspat intors din razboi, au fost restaurate de Jane Long. Aceasta a retusat, a colorat si a aplicat magia Photoshop, reusind sa obtina rezultate impresionante.

portrete romanesti restaurate 1 (mai mult…)

miercuri

9

iulie 2014

Reguli de baza in design-ul unei prezentari

9

miercuri
iulie 2014

Scris de , Publicat în Design, Resurse & Soluții

Pentru a crea o prezentare frumoasa si de succes, dincolo de continut, o parte foarte importanta este un design care sa faciliteze transmiterea rapida si corecta a mesajului. Urmatoarele patru principii de design pot face magie.

1. Compozitia balansata corect

Exista doua tipuri de compozitie: simetrica si asimetrica.

Compozitia simetrica: Elementele plasate in ambele parti sunt egale ca marime si ocupa o pozitie similara. Elementele par asezate ca in oglinda iar un exemplu pentru aceasta aranjare este chiar fata umana.

(mai mult…)