BrightNow

marți

26

august 2014

Vechi portrete romanesti restaurate de Jane Long (tutorial inclus)

26

marți
august 2014

Scris de , Publicat în Design, Resurse & Soluții

Jane Long, fotograf, stabilita in Australia, a restaurat o serie de portrete romanesti de la sfarsitul primului razboi mondial. Imaginile au fost facute de Costica Acsinte – fotograf din Slobozia, de meserie aviator (neoficial fotograf de razboi).

Portretele executate la studioul Foto Splendid C Acsinte deschis de aviatorul roman, proaspat intors din razboi, au fost restaurate de Jane Long. Aceasta a retusat, a colorat si a aplicat magia Photoshop, reusind sa obtina rezultate impresionante.

portrete romanesti restaurate 1Costica Acsinte a murit in 1984 lasand in urma o colectie de fotografi vintage care a ajuns acum sa fie digitalizata si pastrata online. Proiectul de restaurare este inca in desfasurare si a fost finantat prin donatii pe platforma de crowd-funding indiegogo.

Folosind portrete din aceasta colectie, Jane Long a realizat o serie de imagini de tip fantasy:

portrete romanesti restaurate 8portrete romanesti restaurate 0portrete romanesti restaurate 2portrete romanesti restaurate 3portrete romanesti restaurate 4portrete romanesti restaurate 5portrete romanesti restaurate 69101112

In urma numeroaselor intrebari, legate de modul de realizare a imaginilor, Jane a publicat pe blogul sau urmatorul tutorial / film in care explica procesul de restaurare:

A mai aprut pe net:

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *