BrightNow

marți

28

noiembrie 2017

De ce răspundem cuiva care are nevoie de ajutor, dar nu tuturor?

28

marți
noiembrie 2017

Scris de , Publicat în Advertising, Lessons & Info, Resurse & Soluții

Întâmplarea nefericită a unei fetițe pe nume Jessica McClure (USA), care a picat într-un puț și a fost salvată în 58 de ore în anul 1987, a demonstrat că acoperirea intensă a subiectului de către presă a adus mai multă atenție acestui caz decât a avut parte Genocidul din Rwanda din 1994, în care au fost uciși peste 800.000 de adulți și copii timp de 100 de zile.

O cercetarea făcută de prof. Dan Ariely despre empatie și emoție atrage atenția asupra următorilor factori care ne influențează atunci când suntem într-o situație în care trebuie să decidem dacă acționăm sau ajutăm:

(mai mult…)

marți

17

octombrie 2017

2

COMENTARII

Instagram și meniurile McDonalds și KFC

17

marți
octombrie 2017

2


COMENTARII

Scris de , Publicat în Advertising, Digital

Nu știu exact cât de familiarizați sunteți voi cu meniurile de la McDonalds și KFC, dar eu am probleme. Adică după atât de mult timp de când trăim în aceeași societate știu câteva produse și mă descurc ceva mai bine decât tata atunci când ajung să comand ceva.

Situația asta, combinată cu veșnica frustrare legată de pozele produselor din meniu și din reclame, m-a făcut să mă întreb de ce nu folosec aceste restaurante digitalul și în special instagram pentru a familiariza consumatorul cu oferta?

Ideea super simplă e cam așa: Haide să digitalizăm (acolo unde nu sunt deja digitalizate) meniurile din locație și eventual panourile (OOH). Apoi difuzăm pe ele un colaj de fotografii făcute de consumatori produselor noastre.

Adică atunci când stau la coadă să pot să văd un sandviș așa cum arată el prin ochii și obiectivul/telefonul altor consumatori. Sigur, ar trebui să fie un conținut selecționat dintr-un calup de imagini „tăguite” cu un anumit hashtag pe instagram – e normal să fie curățat pentru că va exista și troleală, dar nu cred că mai multă decât există deja.

So, oricum e un mega-trend să fotografiezi mâncare. De ce nu se profită de el?

miercuri

6

aprilie 2016

marți

20

ianuarie 2015

vineri

21

februarie 2014

Samsung VS Apple pencil

21

vineri
februarie 2014

Scris de , Publicat în Advertising, Great Ads of the World

Noile spoturi Samsung fac misto de performantele produselor Apple (Ipad & Iphone). Agentia 72andSunny a creat doua clipuri ridiculizatoare la adresa Apple, folosind chiar modelul reclamei oficiale Apple pencil.

Vizionati mai intai reclama Apple Pencil. Un spot foarte bine facut, cu poveste, emotie si putin umor. Narata de Walter (actorul Bryan Cranston), personaj principal in serialul Breaking Bad.

Raspunsul ironic al Samsung este ca in spatele tabletei din spotul Apple pencil se poate ascunde ceva si mai subtire: Samsung Galaxy Tab pro 10. Dar tableta Samsung nu este doar mai subtire. Spre deosebire de Ipad ea poate face de doua ori mai multe lucruri in acelasi timp (pe ecran cel putin). (mai mult…)