BrightNow

marți

13

octombrie 2015

Light L16 – sau cum o sa bagi un DSLR in buzunar

13

marți
octombrie 2015

Scris de , Publicat în Tech

Light, un start-up din Silicon Valley, a creat primul aparat compact cu sanse reale de a detrona aparatele DSLR. Aparatul denumit Light L16 a regandit procesul de fotografiere folosind 16 camere distincte. Renuntand in acest fel la obiectivul clasic.


Nu este niciun secret ca in ultima perioada interesul pentru camerele compacte a scazut simtitor. Light L16 poate fi insa inceputul unei revolutii.

light l16 camera tehnologie

Secretul sta in faptul ca, pentru fiecare fotografie, sunt folosite 10 din cele 16 camere – in functie de situatie de fiecare data altele – iar apoi, imaginea capturata este compusa folosind componentele hardware si un algoritm special pentru a rezulta o imagine impecabila de 52 MP (megapixeli).

Asa cum am spus, la capitolul calitate lucrurile arata foarte bine:

  • filmari de tip 4k
  • captare format RAW
  • captare in format HDR
  • echivalentul unui obiectiv clasic de tip 35 – 150
  • capacitate interna de stocare de 128 GB
  • touchscreen pentru vizualizare si editare de imagine

Light L16 mai promite ca nu va mai trebui sa ne facem niciodata probleme pentru zone arse (atunci cand, din cauza luminii, anumite parti sunt complet albe) si ca, datorita faptului ca imaginea finala este una compusa, vom avea posibilitatea de a seta focusul dupa ce facem fotografia.

Aparatul, de marimea unui smartphone, urmeaza sa fie comercializat incepand cu mijlocul anului 2016  la pretul de 1700$ dar poate fi precomandat inca de acum pentru suma de 1300$.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *