BrightNow

marți

9

aprilie 2019

Cum am pierdut primul meu business din online

9

marți
aprilie 2019

Scris de , Publicat în Personal story

Acum 9 ani deschisesem unul dintre primele magazine online cu tricouri personalizate. Cei mai mulți dintre jucătorii cunoscuți astăzi pe piață nu apăruseră încă. Lecția cea mai importantă pe care am invățat-o atunci a fost: Alege servicii serioase de hosting!

Inițial, tipul de la hosting mi-a clonat site-ul și l-a revândut

Am aflat asta pentru că nu a știut cum sau nu s-a prins că trebuie să șteargă codul de tracking de la Analytics – așa că înregistram, în rapoartele de trafic, date de la un site care comercializa produse eco și brățări handmade (parcă).

Am dat un email destul de supărat și ownerul mi-a răspuns că îi pare rău, dar că angajații lui au făcut acest lucru și nu are ce să facă.

Câteva luni mai târziu am pierdut tot ce aveam pe hosting

Nu mai aveam site-urile online. Nici pe acesta, nici altele, dar oricum, 1st-shirt.com era singurul cu care făceam ceva activitate economică.

Am recuperat câte ceva din date, dar pe vremea aceea nu eram nici eu prea ordonat și nu aveam arhivele de backup la zi. M-am gândit că dacă o să relansez trebuie neapărat să schimb furnizorul.

Am aflat apoi că domeniul nu era pe numele meu

Am înregistrat domeniile direct prin furnizoul de hosting și pentru că m-a dezamăgit, am vrut să le mut. Când să le mut însă, am aflat că nu eram owner-ul domeniilor, ca provider-ul le înregistrase pe numele său. A fost o nebunie să obțin ownership-ul, iar la final nu mai aveam niciun chef.

M-am enervat puțin, am învățat și… cam atât

M-am gândit să îl/îi dau în judecată (aveam un contract valid), dar pentru că nu aveam nicio formă legală pentru business (eram haiduc în 2011), am crezut că s-ar putea lăsa cu complicații – așa că am renunțat la proiect. Am învățat însă căt de important este să alegi perteneri serioși.

În mod amuzant, am verificat astăzi, iar „firma” de hosting e încă activă online.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Tu ce țepe ți-ai luat la început de drum?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Events / Campaigns Personal story

Lansare City Hunt în București

Publicat în The way I see it

Ai bani de dat? La Stat?