BrightNow

miercuri

28

ianuarie 2015

Avem masini cu motorul retardat! – Tesla S P85D Insane Mode

28

miercuri
ianuarie 2015

Scris de , Publicat în Good news, Tech

Tesla S P85D este prima masina electrica pe care mi-o doresc cu adevarat! Ceea ce se vede in materialul video este, din punctul meu de vedere, mai eficient decat orice alta reclama. O vreau!

Parerea mea despre masinile electrice, pana acum, era cam asa:

  • masini micute cu design ciudat si colturos
  • potrivite poate pentru mosuletii din vest
  • se descarca des si nu ai unde sa le incarci
  • suta de baterii de sub capota fac masina sa fie una foarte grea

Ei bine, lucrurile s-au schimbat, iar electricitatea s-a combinat cu design-ul si cu puterea. Mai ales cu puterea. Masina asta ajunge aproape de viteza de 1G atunci cand o treci in modul INSANE.

Modelul Tesla S P85D, care, spre surprinderea mea a vazut lumina zlei in 2012, are o autonomie de 426 de km si consumul ar fi de 2.6L/100km (daca l-am transforma in benzina) – cel mai mic consum obtinut pana in prezent. Ca orice masina electrica, este ecologica si extrem de silentioasa.

Masina este, inteleg, populara in Canda (unde se afla si fabrica) si Norvegia. In prezent productia este undeva intre 600 si 1000 de bucati pe saptamana.

Modelul stantard trebuie sa stea o ora la incaracat pentru fiecare 40-50 de km. Astfel ca, se incarca total in aproximativ 10 ore. Cum ar veni, nu poti sa faci drumul pana la mare si inapoi in aceeasi zi. Exista insa si un supercharger cu care s-ar putea sa reusesti – vine ca extraoptiune, iar pana in prezent aproape 80% dintre clienti au optat pentru aceasta.

Dintre comentariile de pe youtube:
– After the energy storage revolution we’re going to look at loud, dirty, inefficient internal combustion engines as retarded. The P85D is nothing of what is coming.
– Engines are already dated and retarded. They make absolutely no sense in 2015, im done with gas cars.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *