BrightNow

duminică

21

mai 2017

Woogie – asistentul copiilor curiosi

21

duminică
mai 2017

Scris de , Publicat în Digital, Good news

Woogie este un fel de Siri cu personalitate, dar in forma de extraterestru educational. Este un robot cu inteligenta artificiala si activare vocala al carui scop este sa interactioneze cu copiii in timpul activitatilor de dupa scoala.

Scopul lui este sa faca procesul de invatare usor si placut pentru copii, iar pentru a realiza acest obiectiv se asigura ca descoperirea informatiilor utile devine extrem de simpla.

Ce-i mai cool si mai cool la Woogie?

  • este proactiv, initiaza conversatii si arunca provocari
  • ii distreaza pe cei mici nu doar cu muzica si glume, dar si cu jocuri interactive si cu personalitatea lui extraterestra
  • informeaza parintii despre interesele celui mic, invatand din interactiuni ce ii place fiecarui copil in parte

Woogie este destinat copiilor de 6-12 ani si vorbeste momentan doar in engleza, dar planurile sunt ca in decurs de 2-3 ani sa vorbeasca in orice limba. De asemenea, creatorii spun ca, in principiu, unitatea hardware nu va trebui inlocuita pentru a beneficia de avantajele viitoarelor update-uri.

Cine si de ce il construieste?

In spatele robotelului sunt trei romani: Oana, Bogdan si Andrei. Dar ei nu sunt toti. Din echipa mai fac parte educatori, designeri si ingineri care lucreaza de mai bine de un an la acest proiect. Ei cred ca impreuna putem schimba ceva in educatie, imbunatatind interactiunea copiilor cu tehnologia.

Motivel principale pentru care Woogie a fost construit sunt urmatoarele:

  • Desi copiii au acces la o tona de informatii online, acestia nu invata mai simplu, mai rapid sau mai adaptat vremurilor. Woogie livreaza proactiv informatii in functie de interesele copilului si de preferintele parintilor
  • Internetul nu este cel mai sigur playground in care copiii sa exploreze, cautand informatii potrivite varstei sau intereselor. Extraterestrul stie care sunt sursele sigure pe internet.
  • Dependenta ochilor-in-ecrane este o treaba reala pe care o vedem din ce in ce mai accentuata la copii. Woogie incurajeaza comunicarea, copiii dolosindu-si doar vocea pentru a interactiona.

Pe 16 mai, Woogie s-a lansat oficial prin Indiegogo si il puteti comanda pentru 79$ plus transport.

Ce este cu adevarat important de retinut despre Woogie, este ca reprezinta primul produs cu adevarat relevant pe piata asistentilor fizici. Pare sa aiba avantaje uriase din punctul de vedere al experientei cu utilizatorii chiar in comparatie cu Google Home sau Amazon Echo.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *