BrightNow

joi

22

februarie 2018

Facebook testează butonul DOWNVOTE

22

joi
februarie 2018

Scris de , Publicat în News reaction

Facebook se află în acest moment în declin. Numărul utilizatorilor activi zilnic a scăzut în SUA și în Canada cu 700.000 și au înregistrat cea mai lentă rată de creștere a utilizatorilor zilnici la nivel global. În acest context, încercând să ridice nivelul interacțiunilor semnificative pe platformă, testează butonul downvote.

Acest buton ar urma să le permiă utilizatorilor să ascundă și în același timp să semnaleze comentariile problematice. Butonul downvote ascunde un comentariu și oferă utilizatorilor opțiuni suplimentare de raportare, cum ar fi „Offensive”, „Misleading” și „Off Topic”. În același timp, se presupune că ar putea ajuta Facebook să identifice știrile false.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că motivația din spatele butonului downvote este de a crea o modalitate ușoară prin care oamenii să ridice un semnal atunci când un comentariu este inadecvat, necivilzat sau înșelător.

Testarea funcționalității va fi rapidă, se va întâmpla doar în America și doar pentru un grup restrâns – 5% dintre utilizatorii Facebook care folosec Android și au setată limba Engleză.

Rol controversat

În primul rând, Facebook are deja un buton „Ascunde” pentru comentarii, care este, de obicei, ascuns într-un drop-down. Apoi, situația ridică noi întrebări despre cenzură și rolul platformei de editor de știri și companie media.

Nu în ultimul rând, este cel mai apropiat buton de cel de dislike –  cel mai cerut și așteptat de către utilizatori.

Butonul downvote ar putea să asigure totuși că Facebook este notificat despre situațiile în care comentariile neplăcute apar și persistă într-o discuție. Imaginați-vă toate comentariile marcate cu downvote ale unui grup de activiști ca răspuns la o reacție politică nepotrivită.

Facebook și butonul dislike

În 2015, Mark Zuckerberg (CEO Facebook) a spus:

“We didn’t want to just build a Dislike button because we don’t want to turn Facebook into a forum where people are voting up or down on people’s posts. That doesn’t seem like the kind of community we want to create.”

Chiar dacă downvote are cea mai apropiată funcție de cea de dislike, părerea mea personală este că nimic care să marcheze fățiș disprețul nu va fi vreodată implementat pe platformă.

Până la apariția reacțiilor, pe platformă puteai să arăți admirația, să spui păreri sau doar să privești/scrolezi. Totul a mers bine – un sistem fără ură. În momentul în care creezi arme, alimentezi un război, iar cei mai mulți oameni pleacă sau ocolesc zonele de război. Din acest motiv cred că un buton de dislike va însemna sfârșitul, iar Facebook nu e prost.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în News reaction

Facebook testează butonul DOWNVOTE

Publicat în The way I see it

Cum a schimbat 2013 Social Media