BrightNow

sâmbătă

15

februarie 2014

Facebook fraud video. Adevarat sau nu?

15

sâmbătă
februarie 2014

Scris de , Publicat în News reaction

Concluzia videoclipului intitulat Facebook Fraud, devenit deja viral, este ca bancile de like-uri au stricat sistemul de promovare facebook, iar reteaua nu recunoaste pentru a nu-si pata imaginea.

Rezumatul Facebook Fraud

Filmul descrie cum sistemul de promovare facebook ar fi compromis de activitatea bancilor de like-uri. In tari precum India exista firme ai caror angajati creeaza conturi false pe care le folosesc pentru a da like-uri contracost (aprox. 70$ per 1.000 like-uri).

Desi Facebook interzice aceasta practica, pentru a nu fi depistate si sterse, utilizatorii conturilor false dau like-uri si altor pagini. Dand like-uri paginilor care platesc facebook, pentru a promova mesaje sau reclame pentru pagini ori produse, aceste conturi ingreuneaza si scumpesc procesul de comunicare.

De ce nu ar putea facebook sa recunoasca aceasta situatie? Pentru ca ar  insemna sa recunoasca faptul ca advertiserii au platit pentru un serviciu cel putin defectuos.

Adevar sau minciuna?

Desi tot ce apare in film se poate foarte bine intampla, ar trebui sa fie destul de clar ca:

  • Nu obtii like-uri din tari pe care nu le target-ezi in campanie. Asadar, nu te pune nimeni sa target-ezi India sau Filipine!
  • Anumite paginii (in special ale politicienilor si  ale artistilor) prefera sa cumpere like-uri pentru ca este singurul mod in care le pot primi. Caz in care comunicarea ulterioara nu mai este un subiect pe care sa-l putem lua in considerare
  • Facebook sterge anual conturi false iar numarul de conturi sterse din Romania a fost printre cele mai mici de pe glob
  • Procesul de promovare a devenit mult mai complex si mai bun decat era in 2012, principalul an la care se face referire in film
Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *