BrightNow

marți

9

noiembrie 2021

La ce e bună apa? Și care apă e cea mai bună?

9

marți
noiembrie 2021

Scris de , Publicat în Advert, Lessons & Info

Suntem 60% apă, iar cantitatea și mai ales calitatea apei ne influențează sănătatea. Dacă tot este România patria apelor minerale, hai să ne informăm și să bem ce e mai bun!

Dintre principalele efecte benefice ale consumului corect de apă, cele mai importante mi se par următoarele:

  • Este principala sursă de energie. Revitalizează întreg corpul și ajută deosebit de mult creierul care este în mare procent apă, oferindu-ne o putere mai bună de concentrare și ținându-ne alerți atunci când avem nevoie.
  • Ne ajută să atingem greutatea optimă. Având 0 calorii, apa ajută la îndepărtarea grăsimii din corp, reduce foamea și crește metabolismul.
  • Îndepărtează toxinele. Prin procesul de transpirație și urinare, organismul se detoxifiază, reduce riscul de pietre la rinichi și de infecții ale tractului urinar.
  • Îmbunătățește tenul. Oferind o hidratare puternică, ajută piele a să rămână tânără ferind-o de riduri. S-ar putea spune, fără exagerare că apa este cel mai important tratament anti-îmbătrânire cunoscut.
  • Întreține digestia. Apa este esențială pentru digerarea alimentelor, fiind ingredientul principal pentru prevenirea constipației.

Un alt semn care demonstrează cât de benefic este să consumăm apă de calitate, îl reprezintă mersul la băi. Acolo, la îndrumarea specialiștilor, oamenii beau regulat din anumite izvoare, în funcție de afecțiunile pe care au.

Având în vedere că România deține între 40%-60% dintre totalitatea apelor minerale (atât plate cât și carbogazoase) din Europa, avem cu adevărat de unde alege.

Apa minerală cu cea mai mare tradiție din țară este Borsec, un brand 100% românesc ce oferă de 215 ani un strop de sănătate și puritate prin apa obținută din izvoarele Borsec, fiind considerată Regina Apelor Minerale.

Apa Borsec poartă titlul de Regina Apelor Minerale încă din anul 1873.

Menționarea Borsec nu este întâmplătoare. Pentru că tot am scris de calitățile vindecătoare ale apei, este relevantă istoria acestei ape cu tradiție în înreaga lume.

Legenda spune că acum aproximativ două secole, un austriac pe nume Valentin Gunther a băut din apa Borsecului și s-a vindecat miraculos de o boală considerată incurabilă la vremea respectivă. Uimit și sedus probabil de ideea unei afaceri prospere, acesta își propune să toarne minunea în sticle și să o facă accesibilă lumii întregi.

Foarte rapid apoi, apa minerală Borsec a ajuns sa fie dorită și exportată inițial la curțile împărătești și apoi, încă din anii 1950, pe piețele din întreaga lume.

Această lungă tradiție și numărul impresionant al premiilor obținute sunt un sigiliu incontestabil al calității, iar Borsec se va afla mereu printre alegerile mele.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Tu ce apă bei?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI: