BrightNow

duminică

21

martie 2021

O cauză bună asigură drumul spre succes

21

duminică
martie 2021

Scris de , Publicat în Lessons & Info

Atunci când la baza misiunii și a viziunii stă o cauză bună, aceasta va inspira oameni să se coalizeze, să sacrifice timp și să lupte pentru succesul organizației sau al campaniei tale.

Pentru a verifica sau pentru a găsi această cauză, este nevoie să o validați folosind următoarele cinci standarde.

O cauză bună trebuie să fie:

  • afirmativă și optimistă
  • inclusivă – deschisă tuturor celor care ar dori să contribuie
  • orientată spre beneficiul principal al celorlalți
  • rezistentă – capabilă să suporte schimbările politice, tehnologice și culturale
  • idealistă – mare, îndrăzneață și eventual irealizabilă

Afirmativă și optimistă

O cauză bună reprezintă ceva ce poate fi susținut. Ceva în care se poate crede, nu ceva căruia să i te poți opune.

Oamenii se coalizează relativ ușor împotriva a ceva. Însă rolul unei cauze afirmative și optimiste este să inspire și să aprindă spiritul uman umplându-l de speranță.

Atenția nu trebuie îndreptată asupra denigrării și a respingerii, ci asupra viitorului încă neconstruit. În loc să găsești un dușman comun, este de preferat să oferi un scop bazat pe idealuri.

A fi pro sau a fi împotriva este o diferență subtilă, dar profundă!

Inclusivă

Sentimentul de apartenență la grup este adânc înrădăcinat în natura umană. Toți ne dorim să simțim că facem parte din ceva.

Este ceva ce tânjim neîncetat și care ne bucură nespus. Este motorul care ne împinge să participăm la parade și proteste, să ne alegem o echipă preferată și să îi purtăm tricoul, ori să cutreierăm prin toată lumea după concertele unui muzician.

O cauză bună trebuie să fie o invitație de a ne alătura pentru a împlini împreună un scop mai mare decât noi toți.

Asigurându-ne că este inclusivă, cauza va inspira oamenii să se adune și să contribuie cu idei, timp, experiență și chiar muncă fizică. Primi atrași, acei „early adopters”, nu vor veni pentru a obține ceva, ci pentru a oferi. Vor dori să ajute!

Toate mișcările mari încep cu câteva persoane adunate în jurul unei viziuni asupra viitorului, articulată de o cauză bună, care devine a tuturor.

Orientată spre beneficiul principal al celorlalți

O cauză bună trebuie să implice cel puțin două părți: contributorii și beneficiarii. Contributorii oferă ideile, munca sau banii lor pentru a susține și a promova cauza. Iar beneficiarii acelor contribuții se bucură de efectul acestora.

Beneficiul principal al contribuțiilor organizației trebuie să fie întotdeauna destinat altor persoane decât contribuabilii înșiși. Dacă există o singură parte, dacă suntem singurii beneficiari ai muncii noastre atunci vorbim doar despre un proiect de vanitate.

Cu siguranță, o cauză bună aduce beneficii tuturor pe termen lung, dar nu va reuși să facă acest lucru dacă contributorii sunt pe primul loc.

Rezistentă

Pentru a trece testul timpului, al tehnologiilor și al trendurilor, cauza aleasă trebuie să depășească un produs sau un serviciu. Altfel, coagulând totul în jurul unui lucru finit si dependent de o anumită tehnologie sau materie primă, inevitabil, cauza va deveni demodată și ulterior inutilă.

Produsele și serviciile trebuie privite ca unelte pe care le folosim cu scopul atingerii viziunii noastre despre viitor.

Alegând o cauză mai mare decât produsele pe care le-am putea crea și vinde în momentul actual, vom putea inova continuu și astfel vom asigura longevitatea și relevanța.

Idealistă

Toți oamenii sunt creați egali. Această cauză din Declarația de Independență a SUA este idealul pe care s-a clădit și se construiește în continuare.

Pornind de la acest ideal, s-a obținut independența față de Anglia, s-a abolit sclavia, femeile și afro-americanii au obținut drept de vot, iar recent persoanele gay au primit dreptul la întemeierea unei familii. Iar acestea sunt doar o parte dintre realizări.

O cauză bună este ceva ce nu va înceta niciodată să inspire și să producă efecte.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

Care este cauza pentru care ai lupta cu drag?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Advertising Lessons & Info Resurse & Soluții

De ce răspundem cuiva care are nevoie de ajutor, dar nu tuturor?

Publicat în Personal story

Cum am ajuns să fac FAT SHAMING online