BrightNow

joi

25

ianuarie 2018

1

COMENTARII

Susține patrimoniul cultural tradiţional al României în Campionatul de Bine!

25

joi
ianuarie 2018

1


COMENTARII

Scris de , Publicat în Events / Campaigns

Proiectul Gazde bune în case bătrâne al asociației Sinaptica, program de dezvoltare locală prin patrimoniu cultural, a ajuns finalist în cadrul Campionatului de Bine.

Campionatul de Bine este o competiție dedicată organizațiilor neguvernamentale și vizează finanțarea proiectelor sociale prin intermediul donațiilor individuale. Pe perioada competiției proiectele sunt ”votate” de susținători prin donații (valoare & număr de donatori), urmând ca la final organizatorii să recompenseze primele 3 proiecte prin dublarea sumei strânse, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător.

Asociația SINAPTICA a fost înființată în 2015, la inițiativa unui grup de experți din domeniile culturii, educației și formării profesionale, dezvoltării și impementării de proiecte și al managementului organizațional.


Programul Gazde bune în case bătrâne urmărește:

  • crearea unei rețele de găzduire în cadrul gospodăriilor tradiționale, care să valorifice turistic arhitectura din mediul rural și patrimoniul gastronomic local
  • susținerea dezvoltării turismului responsabil în zonele rurale cu patrimoniu cultural valoros, prin implicarea comunităților locale și a altor factori interesați
  • încurajarea dezvoltării la nivel local a micilor industrii bazate pe meșteșuguri și/sau pe produse agricole cu specific tradițional

De ce să donezi?
Donatorii vor putea să viziteze și, dacă doresc, să înnopteze în casele tradiționale refăcute. În 2017 asociația a refacut două case în Mehedinți (casa babii Măriuța și casa lui nea Gheorghe), și își propun ca în 2018 să refacă și să deschidă pentru vizitare cel puțin alte 4 case.

Unde ajung banii?
Comunele vizate sunt Isverna, Podeni și Ponoarele din județul Mehedinți, Blăjeni din județul Hunedoara și Ciuruleasa din județul Alba.
Banii donați vor fi folosiți pentru cumpărarea materialelor necesare refacerii caselor: lemn, var, țiglă, paie, vopsea etc.

Dacă ai citit până aici înseamnă că și tu crezi că este o cauză care merită susșinută. Toată lumea găsește puține resurse cu care poate face bine. Donează și ajută puțin!

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

1 Comentariu

Cum ți se pare inițiativa Sinaptica?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TE-AR PUTEA INTERESA SI:

Publicat în Events / Campaigns Personal story

Adulții de mâine sunt ceea ce copiii de astăzi visează să ajungă.

Publicat în Advertising Lessons & Info Resurse & Soluții

De ce răspundem cuiva care are nevoie de ajutor, dar nu tuturor?