BrightNow

vineri

1

iunie 2018

4

COMENTARII

5 locuri de unde să lucrezi remote în Iași

1

vineri
iunie 2018

4


COMENTARII

Scris de , Publicat în Resurse & Soluții

Am lucrat o săptămână remote din Iași și am încercat câte un loc în fiecare zi. Așadar am pus cap la cap această listă pentru că nu am găsit niciunde ceva similar.

Am locuit la un prieten (defapt la doi + o noapte la hotel) între două nunți în Moldova. Nu am învățat niciodată stând în pat, iar modul în care folosesc laptopul pentru a lucra se potrivește cu greu cu un colț de masă liber în bucătărie, așa că am căutat locuri faine de unde să lucrez în oraș.

  • Harmony Cafe

Harmony Cafe este situată între cămine și dacă e să aleg, cu siguranță este prima mea opțiune. Locul are o energie bună și au chestii faine în meniu. Netul merge brici și este destul de liniște mai ales dimineața.

  • Fika

Fika este de asemenea o cafenea. Se află în centrul orașului, iar semi-etajul din interior este folosit preponderent de oameni care lucrează. Cafeaua este bună, dar de mâncat nu găsești decât prajituri și tarte.

  • The Grape

Cu The Grape a fost amuzant-ciudat. Când căutam hub-uri sau spații de co-working, i-am găsit pe ei și pe FabLab. Prețul ar fi între 10 euro – 50 lei pe zi la ambele. Când am ajuns la locație (9:30AM) nu răspundea nimeni la ușă. Am încercat pe telefonul de pe website și tot nimic. Până la urmă a deschis un tip și a spus ca el nu știe nimic despre proceduri. M-am gândit așadar că o sa vină cineva, dar până pe la 14:00 nu a venit nimeni, iar eu am plecat.

Am rămas cu senzația că e cam părăsit și trist. După 16:00, cred, m-a sunat o doamnă înapoi. I-am spus că nu mai e nevoie. Mulțumesc pentru cinste!

  • Cuib

La Cuib e foarte interesant, dar e relativ greu să lucrezi. Te cam trage la leneveală și la bere. Au muulte lucruri bune în meniu atât de băut, cât și de mâncat. Este destul de hipstersesc și poți alege să lucrezi fie pe terasă, fie în interior. În plus, Cuib este un proiect social, așadar faci și o faptă bună consumând de la ei!

  • Bistro la noi

Bistro la noi e doar la o aruncătură de băț de Fika, puțin mai jos pe bulevard. Când am ajuns aici am fost plăcut impresionat. E micuț dar extrem de cochet și la fel ca Harmony și Cuib, are meniul ticsit de bunătăți. Aveam un skype call de dimineață și am rămas blocat când mi-au spus că nu au wifi. Deși m-am conectat la rețeaua mobiă, mi-au distrus orice speranță de a începe ziua de lucru la ei când au deschis larg ușile, iar mașinile din stradă au început să se audă de parcă mergeau prin local.

Îl recomand cu căldură dacă e frig afară (ca să fie ușile închise) și dacă ai de făcut research, de citit sau de scris, fără să ai nevoie neapărat de net.

  • Bonus: Starbucks & FabLab

La FabLab nu am mai ajuns. Am fost destul de dezamăgit de experiența de co-working de la TheGrape și nu prea mi-a mai ars de încercat, dar din prezentare pare că e cum trebuie. De la Starbucks (Palas Mall) mi-am luat o cafea și am văzut că poate fi o opțiune valabilă. Atenție însă, sunt două Starbucks în același mall, iar cel de la intrare nu e deloc potrivit pentru lucrat.

PS: Majoritatea locurilor despre care am povestit se află în centrul orașului. Dacă mergeți în Iași, încercați să lăsați mașina undeva la marginea orșului pentru că este imposibil de găsit un loc de parcare legal (cam de 4-5 ori mai dificil decât în București). Taxa pentru ridicat mașina este 430 ron.

Te-a ajutata acest articol? Susține proiectul și ajută-mă să aduc mai mult conținut pe blog!
Become a patron at Patreon!

4 Comentarii

  1. Carmen
  2. Mihaela

Deci? Parerea ta care este?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *